27 12
發新話題

[WA] Prime 身問題

回覆 32# 的帖子

本身用緊GP BOLT, 本身BOLT LOCK都有問題,磨左個GP BOLT同網球拍斜位就無事了.
買左套#勝BOLT,裝上去就LOCK唔到. 睇返個#勝BOLT磨損位都好小,應該係BOLT STOP頂得唔夠高掛

附件

8-6-2017 16:46

回覆 36# 的帖子

我磨短緊條bolt尾,磨到手軟都係仲差1mm...

引用:
原帖由 2slow 於 8-6-2017 16:24 發表

你用緊咩bolt? 鋼?

如何另佢彈高D.......幾樣野可以做:

1.網球拍底如圖磨斜位
2.接觸面種縲絲 (如用錏鉛網球拍)
3.加厚彈匣Bolt lock頂杆

http://www.wargamehk.com/cgf/attachments/forumid_2/20090 ...
師兄,可唔可以PM我焊接既地方? Thanks

終於搞好支野BOLT LOCK 同條SUPER BOLT, 用GP飛機, 試槍打0.25珠 1.4-1.5J, 開冷氣24/5度正常嗎?

剛試槍發現個BOLT磨到隻匣上彈咀邊, 連發有小小咥咥地,這是正常嗎? 和隻GP MP匣未清空就BOLT LOCK...
整完一樣又有第二三樣..
Thanks

回覆 51# 的帖子

唔好意思, 方仗匣即係?

同埋目測近距離打紙箱好似有D左飛右飛,好似彈道唔係咁好,有冇D咩方法解決呢? Thanks

回覆 55# 的帖子

但係GXK都好似冇哂貨? 好小出廣華街, 多數只係去EHOB

咁彈道極不穩係咩問題呢? 幾米打紙箱都見到D彈左飛右飛, 條管包左水喉膠布, 都係咁

引用:
原帖由 gainax 於 21-6-2017 16:45 發表

豬p隻pmag彈夾扣固定位本身做得唔好對唔正,所以我一直只用gi款fit好多直上#記亦拍拍聲,連發唔順多數係槍機反彈,我通常會用加重buffer+軟身彈弓壓抑呢種bolt太用力向前衝反彈狀況,實際可能要較一較連發司牙角度先夠 ...
之前冇bolt lock,照師兄既方法執個bolt catch,已經有返bolt lock, 衣加有一支變左仲有彈都會bolt lock, 師兄有冇試過? Thanks

引用:
原帖由 gainax 於 24-8-2017 23:27 發表
係用豬p pmag? 因佢彈夾扣口高低有d問題, 有d槍身diy加原左頂桿會頂得太高,
#1如是有加厚bolt lock頂杆太高可以適量減返薄個加厚位慢慢試到fit位,
#2如是佢唔穩定一時時自然bolt lock可能係頂住網球拍條彈弓太弱震 ...
應該唔係#1我冇加高匣頂桿,同wa原廠,gp pmag同gi都有機會自動lock.
#2都有拉長到條彈弓剛剛頂到網球拍,唔知會唔會係拉得唔夠長.
會唔仲有期他因素試試?thanks

引用:
原帖由 gainax 於 25-8-2017 01:29 發表
係乜槍身自動lock 或者係個撞針座未完全裝哂入下身到高左d出黎
其實通常唔夠高lock唔到bolt好小高得濟自動lock, 最好有相打開下身唔入bb彈插夾頂起網球拍個位置睇下
Bomber身

附件

26-8-2017 13:49

27 12
發新話題