發新話題

[WA] Prime 身問題

引用:
原帖由 navy_seal 於 5-6-2017 21:24 發表

請問單發,打完第一發,第二發就冇反應,要彈下佢先有返或者再拉過bolt..會係咩問題..?
換一換個super bolt, 再裝返舊果個bolt就係咁,thanks
我覺得可能係板機彈弓老化了令擊錘和單發司牙分離動作不暢順引起
signature oversize

引用:
原帖由 navy_seal 於 7-6-2017 15:37 發表
剛拆散左,發現hammer bearing 爆左,唔知關唔關事, 但係我手頭冇零件
就算唔裝擊錘啤呤都無大影響
板機粒機米要在亞鉛製的板機上才有用

bolt stop磨斜位 的確可以解決bolt lock問題不過飛機入氣口會比bolt stop磨損
我的方法是剪bolt stop彈弓

引用:
原帖由 bennytsang16 於 14-6-2017 17:24 發表
想請教各位師兄, Bomber (Prime身 + G&P件) 的 M16/M4 可否用「井勝」鋼 bolt? 打起來順唔順?

https://www.youtube.com/watch?v=B9wS9jvtdKU

引用:
原帖由 gainax 於 14-6-2017 19:22 發表

用就冇問題,通常換膠飛機拆重鎚打上黎先有爽快感,
但要打得真正爽就實要磨順+低阻力,個人經驗豬P煲set系WA系統入面改上黎行得最順(最夾係用返W0k身)不過煲遲早打爆,井記煲為耐用各有優點
如果要講邊枝bolt最順我會話係好幾年前係QRF度買既鋁bolt

引用:
原帖由 gainax 於 14-6-2017 20:09 發表
鈻煲太輕無feel , 豬P支亞鉛煲set好似210g咁加20g buffer=230g
執順左已經太快要cut 回膛彈弓
當年QRF枝鋁bolt乜都唔洗搞直接裝GP白飛機就超順到依家我都後悔緊點解當時唔買多枝

發新話題