20 12
發新話題

[WE] 我們 P90 valve 一問

我們 P90 valve 一問

Q各位師兄好,小弟岩收左把WE P90但一插匣就會由槍身漏氣,爆散哂發現原來係個槍身氣缸valve漏氣
請問有廠出過P90補品valve嗎?上網搵剩係得其他槍型
謝謝

結果係三君買過一組原裝valve

原來連方型o ring都漏氣
咁岩無bb彈袋唔係試下gainax兄果招

引用:
原帖由 紗夢 於 3-6-2017 20:45 發表
原來連方型o ring都漏氣
咁岩無bb彈袋唔係試下gainax兄果招
漏唔漏氣始終設計最重要,如師兄呢個位日後唔打算拆,可以直接痴死佢應該暫時最穩陣,只好等到oring同膠水打得多開始劣化先再算,膠袋方法比較快捷冇痴死難拆問題但都係一樣唔是永久,
始終fix漏氣無一個完美辦法 ,
特規oring最麻煩如係普通oring配大少少谷死氣缸邊位膠水同膠袋都唔洗了,其次就需要氣缸同外殼零件尺吋準冇虛位咁好難再漏。。

Valve和幾他零件都可以在湾仔找到。你可以去看看。

回覆 3# 的帖子

係啊,結果都係用老方法水喉膠布

引用:
原帖由 Kai 於 6-6-2017 02:29 發表
Valve和幾他零件都可以在湾仔找到。你可以去看看。
係三君買翻了,謝謝師兄回覆

update下d無聊手作仔先
不過試位中重未落手改
如果失敗就由佢沉啦

引用:
原帖由 紗夢 於 17-6-2017 00:09 發表
不過試位中重未落手改
如果失敗就由佢沉啦

上身咩牌子
好想有廠出dot sight kit比佢

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-6-2017 00:27 發表

上身咩牌子
好想有廠出dot sight kit比佢
King arms AEG用 STD 上身
諗住試下DIY比 我們 用
STD款萬歲

引用:
原帖由 紗夢 於 17-6-2017 00:09 發表
不過試位中重未落手改
如果失敗就由佢沉啦

即時D味道出哂黎
留名等成功

引用:
原帖由 gainax 於 17-6-2017 00:39 發表

即時D味道出哂黎
留名等成功
不過個ring sight只係馬記 重要得番個殼 無功能

引用:
原帖由 紗夢 於 17-6-2017 00:47 發表

不過個ring sight只係馬記 重要得番個殼 無功能
好似madbull 出過p90 ring sight
成功求教學

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-6-2017 00:55 發表

好似madbull 出過p90 ring sight
成功求教學
Madbull果款外型同經典款有小小唔同,依家好似無貨添
最重要係我覺得好貴唔捨得買
Diy部分其實應該係小工程好簡單,
只係D數要好準,唔係應該jam彈jam到hihi
不過坊間有依個改造服務,收成$2000大洋
公開左出街會不會俾人打

http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

引用:
原帖由 紗夢 於 17-6-2017 01:06 發表

Madbull果款外型同經典款有小小唔同,依家好似無貨添
最重要係我覺得好貴唔捨得買
Diy部分其實應該係小工程好簡單,
只係D數要好準,唔係應該jam彈jam到hihi
不過坊間有依個改造服務,收成$2000大 ...
你係成件上身改?

20 12
發新話題