發新話題

豬&豬老闆判入獄兩年八月

10 公斤既氣 ?姐係也野氣 ?

我都聽過話香港警察驗槍都係入紅氣 + 鋼珠黎試,如屬實的話台灣既做法冇問題。

引用:
原帖由 新手一隻 於 4-6-2017 21:39 發表

點解無問題?其他地方啲警察收賄款係唔係代表收賄款無問題?
唔明,用紅氣+鋼珠試火力同貪污係邊方面有可比性 ?

引用:
原帖由 walther 於 2017-6-4 21:23 發表
我都聽過話香港警察驗槍都係入紅氣 + 鋼珠黎試,如屬實的話台灣既做法冇問題。
又係聽講
引用:
原帖由 新手一隻 於 2017-6-4 21:39 發表

點解無問題?其他地方啲警察收賄款係唔係代表收賄款無問題?
點解橙唔可以等於蘋果...我醉了

如果有人發明一種超強力Gas再推出市場,咁咪隨時所有擁有氣槍既人都違法?其實警方點樣量度槍口能量是否過2J?Forum內人言人殊,有人話用2珠度,上面有人話用鋼珠度,之前又有人話用被告家中搜到的珠去度……
引用:
原帖由 JBL 於 4-6-2017 11:22 發表
只因為法庭認為如果使用市面有賣的更高壓氣體及金屬珠,無需改裝即會過火 !
我建議香港各位 GBB 朋友, 認真注意自己的 GBB 槍有冇超標。夏日炎炎,秋冬天 1.6~1.7j 的槍在太陽下絕對會超過 2j 以上 ! GBB 槍冬天及夏 ...

十足十足張國榮套鎗王
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

1 個讚好! TOP

廖董明顯俾人做,樹大招風

Delete...

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

只能透露少少:
1「皇家」香港警察驗槍是有一套颇嚴格的標準,亦會在常温(平均攝氏25度)的房間内試 。。。
2.绝少會亂改D「證物」或亂入D不是設計比該支鎗用的「奇怪珠」來試(除非撽獲時支鎗内有其他珠,或好有証據支鎗真的曾經射過其他珠。。。)
3.這是九七前的事,近十年就唔清楚。。。

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 walther 於 4-6-2017 21:23 發表
呢位人事你思考加方式有D問題
香港察驗咁做 所以台灣咁做 都係沒問題
咁如果係印度雞姦係沒問題加 香港雞姦就沒問題呢
錯就係錯

引用:
原帖由 walther 於 4-6-2017 21:23 發表
聽話謠言止於智者
師兄思考模式很特別
香港普通法 台灣大陸法 司法制度唔同點一樣
反正都係不如拎工業高壓氣 bearing珠試

咁唔怪得apx都屈得成

引用:
原帖由 JBL 於 4-6-2017 11:22 發表
只因為法庭認為如果使用市面有賣的更高壓氣體及金屬珠,無需改裝即會過火 !
我建議香港各位 GBB 朋友, 認真注意自己的 GBB 槍有冇超標。夏日炎炎,秋冬天 1.6~1.7j 的槍在太陽下絕對會超過 2j 以上 ! GBB 槍冬天及夏 ...
Gbb好少秋冬仲可以1.6J以上,咁夾硬叉22kg紅氣或co2仲用鋼珠實有可能既,問題係正常冇人會咁做 自己冇買/冇玩開既野夾硬做出黎拎去試,
係試個個問題定玩家問題?

發新話題