發新話題

老外測試中國產廉價防彈衣

引用:
原帖由 Dave 於 9-6-2017 12:02 發表

本身防彈衣就係將火力分散,將一支針一般的彈頭傷害分散為面衝擊,食一粒7.62,斷下骨一d 都唔奇,唔斷都應該瘀哂。

但起碼防止左射入身體彈頭滾動帶來的撕裂性傷害。

都係果句,100 usd 頂幾十粒9mm,幾粒 ...
乜唔係John Wick 西裝o甘o架o羊?

好似話係正牌響大陸代工廠既次貨轉售 (or副線生產 )
美國設計, 大陸手工, 降一個level用其實都算超值

引用:
原帖由 pbay 於 9-6-2017 16:28 發表
好似話係正牌響大陸代工廠既次貨轉售 (or副線生產 )
美國設計, 大陸手工, 降一個level用其實都算超值
舉o個例河南濟源HJB生產氧化鋁陶瓷廿年都有了,
呢類廠講究R&D,唔係車波鞋o甘依靠勞動力,
HJB年產400噸armor用氧化鋁陶瓷,
真係唔洗等有美國既設計至有工開...

引用:
原帖由 loveless 於 9-6-2017 14:41 發表

乜唔係John Wick 西裝o甘o架o羊?
就算係真 你都死左
老西咁架厚度 又沒鋼板係低
9MM加衝突力都已經可以打到你斷骨
你重要唔係中一槍 早就死Q左啦

引用:
原帖由 nec338 於 9-6-2017 19:21 發表

就算係真 你都死左
老西咁架厚度 又沒鋼板係低
9MM加衝突力都已經可以打到你斷骨
你重要唔係中一槍 早就死Q左啦
o下..Oh no...JW..my hero..昆Q我o架?

引用:
原帖由 loveless 於 10-6-2017 09:52 發表

o下..Oh no...JW..my hero..昆Q我o架?
一般手槍9MM彈大約係518J
打唔穿老西 但你就要食晒呢518J 你自己諗下自己個下場會點

咁厚身 買ar500唔好 仲要美國制
https://www.youtube.com/watch?v=duxeXrz6Pvg

引用:
原帖由 sealsman 於 10-6-2017 23:16 發表
咁厚身 買ar500唔好 仲要美國制
https://www.youtube.com/watch?v=duxeXrz6Pvg
睇影片,都係美國制造,有信心D. Thx for sharing

回覆 22# 的帖子

中國個塊2.7kg LEVEL IV板, AR500成3.3kg LEVEL III板,原作者都話比AR500平,輕,同埋防護好

引用:
原帖由 yuen95 於 12-6-2017 14:28 發表
中國個塊2.7kg LEVEL IV板, AR500成3.3kg LEVEL III板,原作者都話比AR500平,輕,同埋防護好
大陸出品, 子彈的確穿唔過, 但唔包撞到爆肺

回覆 25# 的帖子

人地試驗條片過到IV的標準BFS<=44mm架,好多所謂Made in USA其實都係轉個名就算,仲要賣貴幾倍
https://www.youtube.com/watch?v=PwfcOT-TWtE&feature=youtu.be

引用:
原帖由 pbay 於 12-6-2017 16:07 發表

大陸出品, 子彈的確穿唔過, 但唔包撞到爆肺
於是去買美國造AR500板,
擺塊實心打靶鋼響心口,
唔駛考慮最基本物理,
總之又平又勁又美國造....

引用:
原帖由 loveless 於 12-6-2017 18:42 發表

於是去買美國造AR500板,
擺塊實心打靶鋼響心口,
唔駛考慮最基本物理,
總之又平又勁又美國造....
一樣會變形
呢個價2.7kg有lv4抵到爛啦

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-6-2017 18:47 發表

一樣會變形
呢個價2.7kg有lv4抵到爛啦
其實當初邊個O甘醒,
將打靶鋼增值變避彈板著上身?
打唔穿就揹得上身既話,
o甘R&D駛鬼搞o甘多野去分散動能乎?

發新話題