36 123
發新話題

堅固耐用

呢啲嘢唔好響度講把喇!一陣啲民粹主義者又話抹黑又話盛;
嘈起交上嚟你話幾冇癮呢!
究竟世界上還有神嗎?

IED衰就衰在係土製
根本唔會知佢玩咩火力 你幾厚甲 佢都可以加大火力
仲要IED係瞄住成架車最薄o既地方打
比得佢係你身邊爆 唔死都得番半條命

傳說Challenger 2試過係伊拉克食70幾粒RPG都無事
只係死engine 整番又行得 隊crew無事
但點勁都係頂唔到IED
http://www.telegraph.co.uk/news/ ... ains-best-tank.html

引用:
原帖由 sam524 於 11-6-2017 23:40 發表
IED衰就衰在係土製

傳說Challenger 2試過係伊拉克食70幾粒RPG都無事
只係死engine 整 ...
落到152mm炮彈串連起嚟哈爾移動城堡都死啦

引用:
原帖由 sam524 於 11-6-2017 23:40 發表
IED衰就衰在係土製

只係死engine 整 ...
同一架車食70幾粒?

有冇可能呀?前後左右啲甲咪幾尺厚!?
引用:
原帖由 jn_jona 於 12-6-2017 00:05 發表

同一架車食70幾粒?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-6-2017 00:05 發表

同一架車食70幾粒?
Skills and Luck
https://www.reddit.com/r/todayil ... er_2_tank_survived/
不過幾單29 hits, 14 hits, 70 hits好似都唔見有sources
都係網上寫"reports says"
以現今o既科技 RPG打唔入都唔出奇
更何況Challenger 2比人話係地上最強之一
又傳說咁耐以黎未試過有人用坦克炮 RPG類penetrate到Challenger 2
唯一一次係Friendly fire 同隊Challenger 2打到另一架個commander hatch
個蓋又咁啱無關 粒High Explosive Squash Head (HESH)彈爆炸
成車死哂

1 個讚好! TOP

36 123
發新話題