發新話題

中日高鐵小比較

引用:
原帖由 Lolanto 於 19-6-2017 15:25 發表

弊在香港人成日講一套做一套
大家買薯片時,買珍珍定買卡樂B吖?
即食麵大家食合味道或出前一丁多過公仔麵,
玩具槍大家又幾何買CA
講到卡樂B,卡樂B個牌子係咪俾四洲買佐?假日貨?

卡樂B (香港) 係將軍澳有廠生産薯片!

引用:
原帖由 Hamlet 於 19-6-2017 18:15 發表

講到卡樂B,卡樂B個牌子係咪俾四洲買佐?假日貨?
四洲...唔係日本架咋?北海道、本洲、九洲、四洲嘛

引用:
原帖由 Lolanto 於 19-6-2017 15:25 發表

玩具槍大家又幾何買CA
薯片真係無計, 卡樂B真係好食D
食麵以前我食統一福麵多 (可惜被日本仔收購左....依家難食左 )
失望之下留意多左本土蝦子麵, 全蛋麵, 發覺都好多正野,
有D係將湯濃縮入麵條裡面, 一放水滾起就有湯有麵, 唔洗味粉, 好鬼勁.

玩具槍來講, APS D散都幾有創意既, 質素OK啦.
RW近年又出氣又出BB, 質素幾好, 仲嘗試出槍(雖然行高檔路線),
Ares 電子波箱, 設計優良, 外國都賣唔少貨.
呢D新嘗試都有落心機的.
最傷心係KA.... 走左去台灣反而好似沉寂左....

引用:
原帖由 Lolanto 於 19-6-2017 18:19 發表

大陸o個邊全部變成四洲牌,我仲估 佢好似EOD咁,扮日本嘢其實係東莞o野

RW好似係英國公司
引用:
原帖由 pbay 於 19-6-2017 18:22 發表

薯片真係無計, 卡樂B真係好食D
食麵以前我食統一福麵多 (可惜被日本仔收購左....依家難食左 )
失望之下留意多左本土蝦子麵, 全蛋麵, 發覺都好多正野,
有D係將湯濃縮入麵條裡面, 一放水滾起就有湯有麵, ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Lolanto 於 2017-6-19 15:25 發表

玩具槍大家又幾何買CA
珍珍fans

果種獨特o既...木炭味, 要識欣賞苦瓜o既弟兄先會明

引用:
原帖由 Ben_9413 於 19-6-2017 19:30 發表

珍珍fans

果種獨特o既...木炭味, 要識欣賞苦瓜o既弟兄先會明
尼個係啊,不論卡樂b定珍珍,食過之後再食二撇雞牌會有更深體悟

引用:
原帖由 Lolanto 於 19-6-2017 18:19 發表

四周同衣D澳! 都好似係同一個大家庭咁上下!

這是我第二次質疑你的「中文閲讀理解」的能力有問題,報導很清楚地指出由中國「南方滙通」所製造的組件「並沒有官方質量檢驗證書」,也就是說沒有任何認證這些零件是合乎規格。到出了意外後再發現這個問題。
在下建議你上google尋找此段新聞的相關報導才發言回應,因為就你這一句,我就大概知道你根本沒有看過這段新聞。

-完-
引用:
原帖由 MG-42 於 20-6-2017 04:40 發表

全球有邊個國家鐵路零件問題發生過意外....? 哈哈
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 19-6-2017 19:23 發表
RW好似係英國公司
老闆係香港人
http://hk.apple.nextmedia.com/su ... t/20131112/18503392

引用:
原帖由 pbay 於 19-6-2017 11:48 發表

所以香港人真係要多撐返香港品牌, 尤其本地研發設計既產品(可能外地生產).
香港設計其實常有佳作, 品質也過得去. 香港仍有不錯氣槍品牌, 大家都知.
近年都見有香港品牌少少復興跡象, 老牌如紅A, 駱駝牌第二代接 ...
講開香港出品ge電器
我必須抱怨一下德國寶
佢的確係打平價路線
但係無論價錢同質素都比唔想國產
試過攪拌機刀片滲油
試過風扇用幾個月就壞
而家見到個名都怕啦

想支持本土
都要有料先支持到嫁

咁RW就真係好勁!
引用:
原帖由 pbay 於 20-6-2017 09:32 發表

老闆係香港人
http://hk.apple.nextmedia.com/su ... t/20131112/18503392
究竟世界上還有神嗎?

發新話題