發新話題

二手賣槍的地方

VP9本身問題不難解決,如果肯花點錢,其實比起Marui G17更可靠。
1)原來的內管及哭泣膠裝工求其,品質亦差。需要換91mm楓葉/ 楓力管才能改善瞄頭打身的問題。
2)Mag release 需要更換更硬的彈弓。
需要注意的是,VP9下身之軋道為鋼,而Slide為鋁合金,越用會越鬆,而且蝕得頗快。

究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

平心而論,我中過VFC幾次伏,最甘係M40A3嗰次。真係除咗外觀件,入面差不多能夠換嘅都冇辦法唔換(氣筒拉三次包變型)
到謎版G17,又開始覺得有進步....
到咗兩支MP5,真係換嘢換到爬街先至順,尤其係嗰個金屬上彈坡,唔換就一定出事!
到咗VP9,老原都只係執支內管同哭泣膠都已經算仁慈。
但係換管換膠之後,又竟然神奇地準!
所以玩得VFC嘢,有心理準備要額外洗錢;但總好過老馬全膠,又要買金身/G17就換Slide,支管夠期又換管咁麻煩。最起碼,下身套火控/ 下身條軋係鋼先,起碼冇咁肉赤。

究竟世界上還有神嗎?

再簡單啲講,玩槍其實係燒銀紙的玩意,一樣豐儉由人。
銀包鬆就全身真品Cosplay軍佬打口徑6mm,兼改到支槍天上有地下無。
無銀用就全身Copy,打膠槍6mm。就此而已。
不過儉極都過千。
如果只係想玩玩,一、二千銀走唔甩。如果駛一、二千銀都牙痛咁聲,咁不如及早跳番出坑,回頭是岸啊施主。
究竟世界上還有神嗎?

咁請教師兄,其實係咪應該對VFC死心?
引用:
原帖由 暈又暈 於 11-7-2017 21:49 發表
既然已off topic
小弟以為VFC問題在R & D
果支MP5(好彩當時冇錢買)出到R忽loan版先至(聽講)見得人,但係冇彈都係唔識停既,真係好像真喎,打空包彈果時?

仲有UMP又係,講真我曾經好期待,出貨玩單列式匣,聲稱像 ...
究竟世界上還有神嗎?

題外話:
阿花朗版其實並不是VFC出品。盒面將銀色貼紙其實已經表明,支槍係「地獄」用VFC MP5做Base,再用改件改出嚟。(但Gun Heaven 串錯字)
亦即是說VFC根本係冇正式出過阿花朗版本...而「地獄」㗎角色係「槍匠」......
呢種模式,響台灣流行咗好多年。近呢十多年玩呢套玩得最出神入化㗎係「明搶」......你去睇睇飾櫃入面啲已經改好嘅M1911A1同M9你就明......
引用:
原帖由 暈又暈 於 11-7-2017 21:49 發表
既然已off topic
小弟以為VFC問題在R & D
果支MP5(好彩當時冇錢買)出到R忽loan版先至(聽講)見得人,但係冇彈都係唔識停既,真係好像真喎,打空包彈果時?

仲有UMP又係,講真我曾經好期待,出貨玩單列式匣,聲稱像 ...
究竟世界上還有神嗎?

呢個係事實,VFC真係用錢買個殼。
引用:
原帖由 Dave 於 12-7-2017 10:50 發表

其實我覺得vfc 又未至於很衰,產品開發都叫有心有力,
但衰係衰係品質同設計上,係冇人會recheck 及測試的,或者是q 旦旦打得響就算既測試,
淨係講支vp 9 ,個hop 坐斜既點會唔知?對住個 5 米 target 開一匣 ...
究竟世界上還有神嗎?

其實而家VFC都唔算好差,起碼手槍上面,moving parts肯用鋼就算係咁。如果仲係亞鉛,咁玩我們牌好過。
引用:
原帖由 rYaN 於 12-7-2017 14:02 發表
睇完幾位師兄既回覆.......我完全相反......
我越入越多V記既槍,都唔知點解....可能係我犯賤
究竟世界上還有神嗎?

發新話題