發新話題

[KSC] KSC M9A3 銳意製作中

膠身好可惜
管都好似錯色 下身同管好似都古銅色
其實我更希望馬記出新系統m9a3 再加nova/吉打身加持

另外kwa話出左輪 咁但係日本ksc提都唔提?

引用:
原帖由 Kwind 於 19-7-2017 23:41 發表
系統冇改的話其實意義不大...

馬記改全行程...連WE都改...KSZ仲係舊系統真係可以慳返
ksc s7 m9最主要問題係題係decock好快死
另一個問題係膠身 同冇金身改件

引用:
原帖由 jacko 於 20-7-2017 00:23 發表

無?
Ra鋼slide 但下身亦改不了
觀音頭 掃把腳

引用:
原帖由 gainax 於 20-7-2017 06:34 發表

台版金身通常都會出唔洗咁快失望
無論ksz日版定馬記出黎意義不大,因膠身好多人換金身既都係等副廠出實際,呢d沙色要做準基本只可以焗漆,唔係就係圖中咁款
真鐵好似都係些啦曲
唔知下身係咪陽fde

但ksc d金身咁雞 又錯字 些啦曲左都係晒錢
如果有金身改位仲化算...

其實m9a3最主要都係外觀不同 仲有個safety 高左幾度
馬記新m9都有可能換套kit就變m9a3?

引用:
原帖由 gainax 於 20-7-2017 09:32 發表
玩full marking 要外型得又打得我只等迷版 , KSZ出台版金身唔貴用黎落場玩造型粗打其實有佢價值
就算馬記出左,有改N記身仲要拎去些啦曲成本太金,捨得砌支都唔捨得拎落場HI到甩油整肉酸係味先
望副廠出full ...
其實迷出馬記新系統就歡樂好多
U記好似話會出m9 唔知會唔會係v記代工出新系統m9呢

Ksc m9 s7其實幾好打 打起上黎馬記新系統亦差不多
只係馬記個decock耐用 同埋有nova加持

估唔到都仲有人留意m9a3
我以為m9迷不多 特別係潮m9

引用:
原帖由 Kwind 於 20-7-2017 14:47 發表

M93R x2

人生第一支氣槍就係MGC M93R NBB

到今時今日仲期待緊馬記出93R....之前曾經流傳過WA出已落空
Ksc 93r可以止止痕

引用:
原帖由 pbay 於 20-7-2017 15:20 發表
Beretta 都幾鬼懶...
M9經典還經典, 但真係回應唔到新世代....
M9A3改咁少野就想bid人張大單

同P320比, 想唔輸都難
諗住大家用慣左m9 唔會想玩新野
M45a1咁樣一樣有新單
但m9a3 係玩家既角度係幾正既

引用:
原帖由 happypony 於 20-7-2017 16:02 發表
全金屬槍太重, 個d1911, p226,m9......都唔會再考慮減得一鎊得一鎊,而且side arm都唔係主力. 呢支m9應該係最後一水我個人好鐘意非常想買支真既來收藏.
真鐵幾貴下 1000usd 咁上下

引用:
原帖由 happypony 於 20-7-2017 17:19 發表
平過馬記換鋼身加cerakote.
駁唔到
換埋d鋼件 鋼slide 鋁下身 cerakote真係夠買真鐵

引用:
原帖由 gainax 於 21-7-2017 00:37 發表
我等左v記出M9好耐 n記kit加馬記成4k如有外皮好既副廠都係副廠抵玩d一直冇入
kszM9比馬記舊系統多左decock價錢唔貴落場粗打都ok
但而家有六舊水全金身fullmarking迷M9落場定外觀其實仲抵玩
就係等緊呢類迷M9出 ...
馬記未出新系統果時一定係玩ksc s7
台版金身幾重手 打落亦幾爽 我第一枝手槍就係佢
到今日我覺得最順手都係m9 trigger既暢順度我覺得m9 最順 特別係ksc

引用:
原帖由 pbay 於 21-7-2017 12:30 發表

可能 .45 stopping power 較強, 戰場上比較有用 ?
1911類多年戰場經驗證明可靠實用
P320 換件就可上.45

m9 個frame天生頂唔到.45, 除非成支槍re-design, 若然M9a3咁都bid到, 可說係奇蹟,
班意大利佬唔知個腦 ...
M9 d人打過既評語都係中規中矩
最大既問題可能係safety既位置 太重 太大枝
但80年代黎講佢係幾好 但無1911系列咁長青樹姐 100年後仲用緊差唔多既野

引用:
原帖由 horenhim 於 21-7-2017 16:04 發表

M45A1已(被?)退役, 用Glock19代替
另外MHS應該是9mm轉.40S&W
好似係 真短命
雖然新相仲有見到45a1

引用:
原帖由 Ben_9413 於 21-7-2017 16:53 發表

當年m9對p226 性能指標都係SIG贏, 又係輸價格及其他啫

軍用好多時都係夠用便可以
果時226蠃 但m9平得黎又過到標準
226都算長青 燒佬用左咁多年都仲用緊 近幾年用mk25

引用:
原帖由 happypony 於 21-7-2017 17:39 發表
重有分美版同意版
聽說意版造功比較精細 美版鋼水好d
美版9mm m9好似軍方contract係再粗功d
Com買到既已經比較好

發新話題