發新話題

五桂山謀殺案 押後至十月再訊

聽街頭吹水! 好似話第三個條友自己一個認哂! 真係義氣仔女! 但上到庭就要睇個官信唔信!

聽回來! 好似話食夾棍個位係死者!

如果死者食夾棍在先,爭執之下殺人,睇下可唔可以搏到誤殺。不過似乎有點難度,案發前有被告 whatsapp message 已經透露想殺人。
引用:
原帖由 rho837 於 2-8-2018 09:54 發表
聽街頭吹水! 好似話第三個條友自己一個認哂! 真係義氣仔女! 但上到庭就要睇個官信唔信!

被食夾棍唔係殺人理由
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 rho837 於 2-8-2018 09:54 發表

第二條友戰績彪炳... 出晒名, 應該比d獎勵佢既

http://evchk.wikia.com/wiki/Martin_Yim
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 2-8-2018 10:53 發表

第二條友戰績彪炳... 出晒名, 應該比d獎勵佢既

http://evchk.wikia.com/wiki/Martin_Yim
睇過條link之後,更加對網上購物無信心.尤其是外國的私人網購.

爭執間跌落地隨手執舊石打都仲可以推說誤殺,但帶定刀就好難話一時錯手啦...
引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-8-2018 10:36 發表
如果死者食夾棍在先,爭執之下殺人,睇下可唔可以搏到誤殺。不過似乎有點難度,案發前有被告 whatsapp message 已經透露想殺人。

如果係真的話! 最搞笑就係有人可能上腦嘗試做義氣仔女!一人攬哂上身! 講義氣慘收場!

聽人講呢三兄弟坐到個個肥肥白白?

引用:
原帖由 rho837 於 2-8-2018 19:35 發表
如果係真的話! 最搞笑就係有人可能上腦嘗試做義氣仔女!一人攬哂上身! 講義氣慘收場!

唔到佢話攬唔攬 仲要睇埋其他證據
如果發現講大話又有老妨

我以為tbb劇先有呢d情節

生活有規律,伙食由營養師設計,無煙無酒,香港坐監可能會愈坐愈健康。
引用:
原帖由 rho837 於 2-8-2018 19:35 發表

引用:

以前聽講有社團搵D細ge,一人攬哂上身,有安家費比返.
但現在呢單野,都係因錢問題,我估都好難會有義氣仔女卦?
Thx for sharing.

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-8-2018 13:37 發表

以前聽講有社團搵D細ge,一人攬哂上身,有安家費比返.
但現在呢單野,都係因錢問題,我估都好難會有義氣仔女卦?
Thx for sharing.
呢一單某殺案件! 未必或者好難就一人認罪攬哂上身就可以把其他人輕判或無罪當庭放走! 第一! 大家口供要一致! 第二! 因一人所為, 他一定知件凶器放或掉在那, 如果找不到出來就有機會推番公詞可信性, 到時因防害私法公正成班疑犯判得仲重!

咁就一年,最後點判?

好似就來又上庭?

已經還押一年半都仲未開庭……

見到條友比人打就自動腦補左做軍軍軍d員工

發新話題