發新話題

[others] 細說HPA系統

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-9-2017 20:55 發表

咁咪好穩定?
都未試就玩左第二樣野了

坊間對HPA真係好多誤解
BTW 軍軍軍部野小弟同隊友夾錢敗了
好爽 3分鍾就隊完62/3000 有咩幫手可以搵小弟((當然收返小小

點解會買呢.....&*))的確幾貴
TB泵買過 但用落好唔穩陣

第一 COOLING好廢 1000PSI都無已經去到70度 每次開機都要買定袋冰 如果唔係一定死((每次叉都要叉4個樽
第二 做功真係好差 隔油濾綿太細 用幾次就要換
第三 都係做功好差 換氣嘴用左一年會變噴泉 推斷係油缸塞左 但鏍絲扭到塌都拆唔到

而家呢個好穩定 溫度KEEP到係50幾 速度快 老老豆豆 TB個D話就差到4500但都要睇幾多L缸
而家目標係換77/4500

鬼火既野我希望大家都可以承認係人既問題 唔係槍系統既問題
GBB 換重珠換BOLT
AEG快拆尾通換彈弓
PTW換筒
一樣可以做到即刻換力
而且單講P*換力黎講
本人都唔鍾意攪個regulator 黎換力
因為唔係真係扭完就算
塊電子版都有D SETTING要去較令到效能最大化

再講 HPA系統唔係換左就一定會準
佢只係提供一個比AEG PTW GBB更穩定既出力系統((點解我唔解釋 有興趣請自行研究))
準都係要靠返槍身置中 HOPUP 管 座 外管 所有野既配合 ((所以點解GP個枝唔掂因為一開始已經唔掂))

in HPA master race we trust

引用:
原帖由 marco91919 於 26-9-2017 00:46 發表
... 軍軍軍部野小弟同隊友夾錢敗了 ...
請問三斤賣嗰隻係咩牌子呢 ?

引用:
原帖由 marco91919 於 26-9-2017 00:46 發表
好爽 3分鍾就隊完62/3000 有咩幫手可以搵小弟((當然收返小小

第一 COOLING好廢 1000PSI都無 ...
一分錢一分貨 但師兄可以分享o下tb買左邊部咁垃圾?

Dm
之前個部好似叫永恆定唔知飛鷹

引用:

第一 COOLING好廢 1000PSI都無 ...
原來部野係你同個FD敗左反去,不過的之前問係&))), 2-3個月前
可能你之前部野係永恆, 上外國FORUM睇過

D 鬼佬對淘寶泵既評價唔錯 :http://talonairgun.com/forum/viewtopic.php?f=52&t=35895

回覆 68# 的帖子

真係要睇容量 如果叉PCP既樽 48ci 都唔到 我就算壞左TB泵都會買返TB泵唔會升級
問題係62/3000其實真係好大容量 仲要考慮埋遲下換4500既話 TB泵開咁耐係好易死((未計叉4個樽 一個62/3000已經要15分鍾))

回覆 67# 的帖子

咁怪? 之前一見到有就鳩衝去問 已經要&*))
因為之前上英國網睇過兌返港紙要成皮野((當然質素再好好多))
考慮埋運費同香港小有加上幾條友一齊玩 &*))如果玩到4年幾條友夾其實圍返起同買TB泵快壞都差唔多成本
濾棉又大D唔洗成日換((以前4樽一濾棉 見到油漬已經穿過哂成條野))
油缸做工又紮實D大D((TB果個壞左之後打算收佢皮 士巴拿一下打落缸頭已經穿Q左))

一分錢一分貨 豐儉由人 幾條友一齊夾 差唔多啦

似乎陸續有來

幾銀 ? 網上幾乎冇人提呢款泵

引用:
原帖由 xo8816 於 27-9-2017 12:59 發表
似乎陸續有來
呢件野,好似..轟轟轟..見過.

多麼LATER PUMP,肯肯定係槍街見過,唔記得明搶定生根
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題