21 12
發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

呢個位都係子彈窿?

引用:
原帖由 walther 於 16-10-2017 16:33 發表

個玻璃已經龜裂既情況下再中槍就會係咁. 如果一槍就咁D火力都好驚人.
咁即係有人(唔一定係樓主)喺爆玻璃之後仲 full 埋去 wo...

花生指數升破5200000周高位,真係嘆為觀止...
W28 肯比 Dave 兄咁玩法,睇黎佢啖怨氣都幾重,唔似想屈錢啵
暫時感覺係 w 不廿場地設施比人恐意破壞,交涉左大家認左頭但有 d 原因(誤會?)搞到不歡而散...
不過官方都仲未解話,都係保持2秒距離期待更多爆料爆出來🙊🙊🙊

唔知係咪我閱讀理解有問題,我睇到而加得出既感想同大部份師兄都唔同

1. 架車唔係所謂經過槍林彈雨身經百戰歷盡風霜地洗禮過,只係放左入去冇耐,我認知入面大把車食左幾年彈連側玻璃都未爛
2. 根據返樓主同 Dave 兄覆述場主講過,車身果 d 痕同車燈本身就預左爆,所以由頭到尾冇打算要人賠
3. 唯獨塊玻璃離爆得離奇地勁,一定唔會係唔覺意啪啪啪咁啱打裂左,咁啱上次顛鴿果陣我有朋友架車比棵樹責扁左車尾,佢車尾玻璃爆晒都冇呢塊咁切底 (如果個窿 w28 冇後期加工的話)
4. 感覺場主似係應為有人有心搞破壞,唔係自然打 game 食流彈食爆,所以入左樓主數叫人賠
5. 當然由始至終都冇證據證明到係樓主一班人所做,但佢地又出奇地即場認左頭,唔係 W28 過左氣先追究,然後散左之後樓主覺得價格不似預期,所以反口話人收得貴屈錢然後放上黎比大家食花生

利申小弟乜內幕都冇純粹睇小說段估,暫時都係覺得 2 邊都鬼鬼地
樓主同 W28 是但有邊比人屈,W 蠢在冇即時解決件事,放晒人而加口同鼻拗
同埋花生好好食,吸引咁多位新用戶入黎咁熱鬧,呢塊玻璃都算爆得有價值

引用:
原帖由 gainax 於 17-10-2017 01:19 發表

老實講好多人遇到呢事都怕事怕麻煩讓步當跌少少錢,人地公司你小市民拗上官c實蝕唔起時間同金錢,但去到傾唔啱數又冇做過自然有人反感抱怨,如果個日捉到把柄正常邏輯下咁易散水?散左水乜證明都冇日後仲可以點追 ...
如果係怕麻煩讓步當跌少少錢,咁又有 D 奇怪。
樓主又好場主又好,都講左一個共通點,我視為客觀事實,就係當時樓主一行人當時係願意賠錢,而事後散左水樓主一行人卻反口不賠。
關鍵位就在於幾時講個價錢,樓主話當時冇講價錢事後先講,場主就話當時己講左係 3K。
咁就奇 na,你冇打爛人野,又唔知賠幾多都應成人? 仲主觀覺得係一千幾百搞得掂?
如果 W28 黑心 D 報個原廠價 5 位數咁咪企左喺度?
何況佢而加又唔係咩天價,何解當日仲打得開開心心而加先上黎唱?
按照 G 兄邏輯,如果個日捉唔到把柄正常邏輯下咁易應成科水?
呢度 9 成 9 師兄都表示唔係自己做科條毛比佢,打得 wargame 既都唔會係內向文青,我相信熱血既各位絕對唔會比人咁樣踩到上心口唔出聲。
同埋而加唔係 W28 過哂氣仲要追究,係樓主答應左賠但而加唔賠,估物論係咪真係佢地打爆
至於你話 "連邊個做係用乜做" 都未知,咁係我地唔知啫,唔代表 W28 真係冇証據,呢點就建議大家保持返 3 秒行車距離,我地都係睇小說估劇情,冇客觀事實支持下唔好認定一邊錯晒比較好。

引用:
原帖由 wing383 於 17-10-2017 01:38 發表

我都有D野諗唔明,如果W係有心屈錢既,點解咁天真嬌未收錢就放人? 專登大執位再放D車入去屈錢呢條絕橋都諗到呢位人兄一定係一個天才!
另外,如果自己明明係清白毛cool的話,竟然會去接受每人比一百幾十 ...
同師兄睇法相同,所以暫時估劇情,我反而覺得係 W28 太傻太天真,以為人地應左頭就冇即時跟落去,反而 on 居居打去問人 "你果陣話照顧我(塊玻璃)一世 ga wo),結果而加口同鼻拗

引用:
原帖由 queen 於 17-10-2017 09:59 發表
合法力氣槍打唔爆玻璃??

我二十幾年前用枝自改MGC 92叉22喺尼企打靶,有粒彈打中牆反彈射向公屋門頂塊鐵絲網玻璃,即刻穿咗個6mm孔.....

枝槍最多罐中力
學你話齋,需然有埋片測試埋,但我都係覺得係有機會打爆,不過就唔會係粉碎晒

引用:
原帖由 fufu999 於 17-10-2017 10:17 發表

講左好多次,超左係講緊支1.8,因為我哋打1.5.
你要繼續老屈隨便你。
冇人粒聲唔出走。。。我哋有鬼火會留多幾個鐘
就算所謂早走左既朋友,都3:30先走

都係果句,你諗意就報警,我哋冇 ...
小弟暫時都唔係覺得真係你地打爆,因為冇証據,鬼火就冇得講 la 當時唔捉事後冇得講
只係覺得事實上真係有人刻意用唔合理既手法打爆左塊玻璃,場主覺得買堆 "新" parts 返黎啱啱搞好就比人有心搞破壞嬲嬲豬,然後唔知點解覺得係你地而你地又真係認左頭,最後你地覺得價錢唔啱所以唔賠,結果變左今日粒花生。

其實無謂製造白色恐怖,小弟打左十年 indoor outdoor 收費場都未聽過 "唔覺意" 射爆野要賠錢,有 D 煽情人仕更唔好再吹 D 咩射死條草要賠錢之說。要咁玩法 W28 第一日玩左,唔會再花錢去搞好個場先做臭自己個名,真係要玩個數都唔會係呢個價,唔會而加先為左 3000 搞到咁。咁耐以黎場內咁多車唔爆,係得 2 架 "新車" 車尾比人打爆,比我係場主都覺得有人搞事。

樓主新手圍一玩就中招可能真係黑仔過黑仔,暫時都係冇證據證明係樓主打,更唔好話係用槍射爆。但樓主個 Host 又答應左人賠錢 wo (樓主自己講),W28 信你地放你地走冇迫你地簽 D 乜乜和解書,之後又嫌人地報得貴再反口再上黎唱,老實我愈睇愈覺得 W28 先係受害者,天真地信錯樓主班人,即使唔係樓主班人打爆。

Host 覺得自己無辜更加唔應該攬上身,咁大個人應該知口頭承諾都有法律效力,知道唔係一百幾十就反口,信譽破產,淨係呢點我覺得好有問題。其實上去 google 求其打車尾玻璃大把人問價,劏料連手工通常寫 1-2k,而加 3k 2 塊係咪真係劏客價?咁幾錢先叫可以接受? 覺得貴咪講下價 lor

不過真係帶出 indoor 咪仲大獲,對住人地 D 光管消防花洒射幾槍真係變水舞間,到時又係唔係 "你放得喺 warzone 就預左爛" 呢? 呢個我真係唔知。

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 nathan852 於 17-10-2017 14:55 發表

師兄 你拎擺係到比人射嘅cover 同場地安全設備比 會唔會有d唔對稱呢又?
唔係想同個窗比較,係咁啱惗到擺喺場到就咪有機會爆,爆左 D 唔係 cover 既又點算呢,呢點我真係唔知的 touch wood 未試過未惗過

引用:
原帖由 fufu999 於 17-10-2017 15:03 發表

點解會兩架車車尾爆先覺得係故意。。如果成架車爛哂會唔會更加覺得故意?定係只有一塊爛先係覺得故意。。。
根本你冇證據,首先都唔可以確定係我哋整爛,更而夾硬話我哋惡意,究竟係咪公正?
Host ...
師兄,我個個 post 都有講 "冇證據證明係樓主打",我幾時有講過係你整爆呢,到而加我都係唔 sure 邊個整,所以唔好扣我帽子了。但 2 隻窗會唔會無 lala you jump i jump 呢,唔係你地但都應該有其他人吧。呢個係一件事,暫時冇真相。

但客觀事實而你都認既係,Host 唔知個數就應成左人,主觀以為 "個數唔係好大",咁咩叫唔係好大呢?係咪唔應該應成人住先呢? W28 信左你放你走,轉頭又話人地貴接受唔到再上黎唱,呢點係你地理虧吧。

水龍頭上面講左唔關隻窗事,咁啱惗到啫

引用:
原帖由 新手一隻 於 17-10-2017 15:49 發表

cqb場多數有講明唔可以射天花板、燈之類,亦有明碼實價標明損毀賠償表。
謝師兄,受教了,打咁耐都冇留意

樓主一團人認左頭賠錢,連樓主自己都覺得有機會係佢團人打爆(見#301),咁樣都唔懷疑得佢,咁樣都叫有罪推論...?

不過個個都好似知道內幕咁,我呢D小市民都係食下花生算

引用:
原帖由 新手一隻 於 18-10-2017 00:03 發表

181, 234, 237, 238, 260, 265, 286, 300, 307, 332
高手! 但你想up乜?

其實G兄你係咪在場,你講到親歷其境咁bor~

21 12
發新話題