32 123
發新話題

[Marui] P226 鋼件

P226 鋼件

Hi Capa 所有火控件包括 sear, disconnector, valve knocker, hammer 推杆等都有鋼品, 請問 P226 係咪都有齊呢 ?

sear都只係得wii tech有鋼
所以我都唔換鋼hammer了

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-10-2017 00:42 發表
sear都只係得wii tech有鋼
所以我都唔換鋼hammer了
wii tech 係咪補品廠呢 ? 佢有出司牙俾 P226 ?

回覆 4# 的帖子

http://www.wiitech.com.hk/product-list.shtml?path=17_130
FYI

如果師兄想搵marui p226既補品火控件, 可留意:
“射手設計”有鋼Takedown leveler, 鋼valve knocker (只合p226r)
"Act__"" 有鋼回膛桿
"Cre_tion" 有鋼hammer
“吉打” 有鋼hammer 同 trigger

Marui p226R 同E2 在火控系統上有分別,採購鋼件時要留意

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 croco399 於 25-10-2017 10:51 發表
http://www.wiitech.com.hk/product-list.shtml?path=17_130
FYI

如果師兄想搵marui p226既補品火控件, 可留意:
“射手設計”有鋼Takedown leveler, 鋼valve knocker (只合p226r)
"Act__"" 有鋼回膛桿
"Cre_ ...
多謝師兄, 冇留意 P226 仲有細分 R 同 E2, 兩枝槍外表幾乎係一模一樣, 點解會內部既嘢會唔同既呢 ?

火控組都係唔好搞太多了 佢唔係好似glock咁換全鋼
壞一件都死

我諗緊如果換鋼slide lock應該用咩飛機座 因為slide lock頂飛機座
uac有6061鋁 但急打就平好多

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-10-2017 11:06 發表
壞一件都死

我諗緊如果換鋼slide lock應該用咩飛機座 因為slide lock頂飛機座
吉打應該係鑄做,唔係 CNC, 所以平D.

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-10-2017 11:06 發表
壞一件都死

我會磨斜SLIDE RELEASE 頂飛機隻角, 令SLIDE RELEASE直接鎖SLIDE

引用:
原帖由 walther 於 25-10-2017 12:33 發表

吉打應該係鑄做,唔係 CNC, 所以平D.
而且冇講明係6061

引用:
原帖由 NCP013 於 25-10-2017 12:48 發表

我會磨斜SLIDE RELEASE 頂飛機隻角, 令SLIDE RELEASE直接鎖SLIDE
我反而想佢頂飛機座 slide個坑冇得換 但飛機座可以

相對KSC套火控, 90%已係鋼,  我淨係換咗個TAKE DOWN搞惦,

THANKS 上面推介WII的師兄

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-10-2017 13:09 發表

而且冇講明係6061
剛玩既時候去 QXF 想買佢枝砌好咗既吉打身沙鷹, 試咗一夾後竟然個滑架回膛唔可以行盡, 原因係個前節既後端唔知點解拗起咗. 自此對吉打D金屬品就冇咩好感. 鋼品除外,因為差極都應該有個譜.

回覆 6# 的帖子

P226R 同 E2 分別在於Grip個虎口位
E2 因為要做slim grip關係所以重新設計咗valve knocker, sear 同hammer spring guide.

226R 時不時會發生於斷value knocker既問題, 反而其他火控件甚少出問題, 可以說只有valve knocker 需要換鋼, 其他部件不需理會。

至於E2有冇這個問題就不清楚了,但以市場上的補品情況睇應該沒有這個問題

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 croco399 於 25-10-2017 16:52 發表
P226R 同 E2 分別在於Grip個虎口位
E2 因為要做slim grip關係所以重新設計咗valve knocker, sear 同hammer spring guide.

226R 時不時會發生於斷value knocker既問題, 反而其他火控件甚少出問題, 可以說只 ...
valve knocker 係咪即係 fire pin 呢 ?

附件

25-10-2017 17:42

32 123
發新話題