發新話題

[Marui] P226 鋼件

R係斷valve knocker 同hop up camber 多

引用:
原帖由 secure12 於 31-10-2017 08:40 發表
R係斷valve knocker 同hop up camber 多
hop up chamber 都可以斷 ?

回覆 18# 的帖子

無錯
226個hop up 座設計係用左右兩個凸耳將hop up 座鎖緊在lower frame 上,不過嗰兩個凸耳不知為何,很容易被打爆...

Btw 前陣子陸續有廠出226用hop up 座,這個問題應該算是解決了(?)
最平的是吉打,鋁造
貴三倍價錢的有Rebxxhood Tac 同 UXC,分別是銅及鋼做
三間廠有冇公差問題就不得而知了

買左gm 鋼制但上maplehop up ring要執

引用:
原帖由 croco399 於 31-10-2017 10:16 發表
無錯
226個hop up 座設計係用左右兩個凸耳將hop up 座鎖緊在lower frame 上,不過嗰兩個凸耳不知為何,很容易被打爆...

Btw 前陣子陸續有廠出226用hop up 座,這個問題應該算是解決了(?)
最平的是吉打 ...
我果把都爆左左邊耳仔好幾年,靠混合膠頂到而家,率之等到兼都換左吉打既,鋼果隻太貴唔捨得買
三六轟一轟,敵人企唔穩!

回覆 21# 的帖子

Ching 介意分享幾句用吉打既心得嗎?
因為小弟之前亦是用226, 也是左耳打爆了好幾年也沒替換
然後近期轉會玩 hi capa, 226 放一邊時吉打才出這個替換件, 真是頂佢個肺...

認同師兄唔捨得買銅/ 鋼, 但就怕吉打的有公差問題, 到時又要人手CNC了...

引用:
原帖由 croco399 於 31-10-2017 23:18 發表
Ching 介意分享幾句用吉打既心得嗎?
因為小弟之前亦是用226, 也是左耳打爆了好幾年也沒替換
然後近期轉會玩 hi capa, 226 放一邊時吉打才出這個替換件, 真是頂佢個肺...

認同師兄唔捨得買銅/ 鋼, 但就怕吉打的 ...
快樂家中自娛,未見有問題,待落場考驗見真章
三六轟一轟,敵人企唔穩!

玩三枝難三枝

附件

4-11-2017 10:38

想問問各位,除Z part出過Steel slide比KSC 外,及Prime 出過套鋼Kit外,有冇見過其他廠出Steel slide 比馬記或我們呢?謝謝

引用:
原帖由 matthong 於 7-11-2017 15:34 發表
想問問各位,除Z part出過Steel slide比KSC 外,及Prime 出過套鋼Kit外,有冇見過其他廠出Steel slide 比馬記或我們呢?謝謝
N年前井勝出過士拉及外管, 好似當時賣約5000左右.

JBL 兄,可否PM我兩者詳細資料?謝謝

發新話題