發新話題

[GHK] 車牙一問

引用:
原帖由 olw0978 於 27-12-2017 05:23 發表
我沒有 M4, 不清楚隻牙有幾大,以往我有經驗找别人車 M14 反牙(外牙),但效果很不好,車出來的牙上不到 M14 逆牙的 silencer, 結果我去淘佬買個 M14 逆牙的板牙(牙刀)及手柄,重新駮牙後就一切順利舒服晒。

...
一般標準螺絲牙既絲板或絲錐就肯定買到, M14 滅聲器既牙都有 ? 用咩關鍵字搜尋呢 ?

引用:
原帖由 ++朗++ 於 27-12-2017 09:49 發表

M14x1 左牙 絲攻 呢個係內牙
M14x1 左牙 板牙 呢個係外牙

留意返係M14x1, 如果就咁買M14, 標準牙距係2mm, 唔啱用ge

同埋要留意
如果牙唔啱
未必可以重新車過
除非新牙同舊牙直徑差好多
如果 ...
M14 係螺絲直徑 ? 也唔係指 M14 步槍咩 ?

引用:
原帖由 Wopa1969 於 27-12-2017 12:38 發表

我係拎去槍街軍軍軍 .....
請問車過邊部分既牙呢 ?

引用:
原帖由 我當你透明 於 28-12-2017 12:50 發表
不過專業既朋友睇過
GHK 玩具數
V記骨 真數
所以唔岩上,要開牙
$1XX左右
有錯請指教
重新車過牙個邊會冇咗一定厚度既肉,係窿既話個窿會大咗, 係棍既話枝棍會細咗, 如果要加工後可以上到, 依家個窿一定要明顯細過枝棍.我估多數唔係咁. 如果先前有師兄話窿同棍既直徑都係大約 31.8mm 係真, 就完全冇位執.

引用:
原帖由 blockhead 於 29-12-2017 01:26 發表
個太陽圈得果幾道牙,5道牙加埋相差唔夠0.05mm, 最尾係會有D牙薄左幼左唔perfect,但其實改過既都係直接用個真數牙板絞完就用得,無謂想太多。
係喎, 冇留意添.但根據先前有師兄俾既數據, 真數同玩具數一度牙相差 0.09mm, 5度就相差 0.45mm, 唔係 0.05mm 喎.不過夾硬嚟都冇話唔得既. 淘寶有所需絲板 ( 1-1/4 18 ), 但唔平, 90 人仔 : https://item.taobao.com/item.htm ... ;abbucket=12#detail

1 個讚好! TOP

發新話題