發新話題

[others] 手拉狙彈道問題, thx~~~

手拉狙彈道問題, thx~~~

小弟岩岩買左枝 AS-01 手拉狙
原裝1.7 J左右, 換左action army hop-up 座, first 6.03 550mm管, vsr-10 紫膠, 打KSC 0.3g bb
今日落場發現, 彈道有D奇怪, 當粒彈飛左40m左右, 就會開始向右飛 (十槍入面有七槍會係咁, 其餘三槍會飛返直線)
試過用0.2g, 0.25g bb, 彈道會更加飄忽
有無有同樣經驗既ching可以幫手解答到呢個問題阿
thx~~~~~

回覆 2# 的帖子

hop up膠上得直係咩意思?? 唔係太明
槍管清過, 彈用馬記 / KSC
佢最奇怪係, 到左40-50m後先會去右飛, 但係間唔中又會飛直線....

引用:
原帖由 secure12 於 14-1-2018 21:30 發表
。3有點太輕了
.3 輕嗎??
咁應該用.4?? 會唔會反而距離短左嫁?

引用:
原帖由 rYaN 於 15-1-2018 01:06 發表
留意下HOPUP膠下壓點同槍管缺口有冇平衡,因為膠有UN性,有時你覺得正中,你裝返HOPUP膠會有少少篇左或右,
如果點整都係咁,換膠試試
明白, 我會再試試
你咁講我諗返裝果時, hop-up膠同chamber都好fit, 我要加silicon再用力先滑到佢入去

引用:
原帖由 rYaN 於 15-1-2018 15:34 發表

Hopup膠掂到油就玩完
膠既外面掂到
一開始無落油, 根本入唔到個hop up座
我唔肯定係隻chamber既問題, 定係紫膠厚過頭

引用:
原帖由 天翔翼 於 15-1-2018 18:05 發表

其實舊膠唔係應該實既咩
係hop-up + 管入唔到chamber, 隻chamber係一體既, 要係前面推入去

引用:
原帖由 shoot 於 15-1-2018 21:19 發表
用0.36g 牛牛白色bb彈
請問牛牛姐係邊個牌子?

引用:
原帖由 Dave 於 15-1-2018 22:32 發表

一支槍打出黎歪,可以有千百個原因。
但還原基本步,所有基礎要做足先。
第一件事係膠同管要裝得直,裝埋入HOP 坐後要搵電筒照下壓點是否置中。
而HOP UP 裝入槍身亦可以偏移,AS01 槍身本身有固定位,如無損 ...
唔該哂, dave兄
我會再試下仔細檢查多次, 拆開佢慢慢汁
不過我覺得最奇怪既係, 粒彈到左40m左右先會開始向右飛 (間唔中又會係直返), 以前玩既狙好似都無見過咁既情況姐

引用:
原帖由 Dave 於 16-1-2018 00:56 發表

30 米打後才發生,正是HOP UP 作用開始明顯之時,其實我估是HOP UP 壓點不穩問題,
一時壓11 點一時壓 1 點鐘,這樣才會左炒右炒。
如果是風向影響,應該一出槍口已經斜了
明白!
等我今晚隻滅聲返左, 拆開佢慢慢搞
搞完星期日打game慢慢試

引用:
原帖由 Dave 於 16-1-2018 10:54 發表

如果講as01 ,上星期日我都試了用0.4 豆,但實際出來是唔多可行,
as01 壓點可能比較窄,要「卒」得起0.4 豆,壓點是極深,幾乎塞死粒豆咁既壓力,
在下本身支槍1.9,set 到0.4 豆平直時得番1.25j
有機會 ...
0.4彈呢個問題, 我睇過好多外國網, 佢地都話氣筒唔夠推0.4
我估計都係要打返0.3 - 0.36g 會比較好

順帶一問, 其實紫膠係咪厚過其他膠? 因為我安裝既時候都比較困難,唔加silicon基本上入唔到action army 隻chamber

發新話題