發新話題

[others] ARES AS-01 改裝溫馨小提示

引用:
原帖由 boscocheng888 於 18-1-2018 10:53 發表
小弟終於買齊件(外觀件) 可以改枝 AS-01做短管 + 滅聲 (類似vsr g-spec樣).  D件要周圍搵, 周街都無賣ARES既件   有興趣既ching可以pm我, 我可以話你知係邊買.

入正題, 小弟改裝期間發現左有d小問題可以同各位分 ...
師兄枝槍同我一樣,我換左510管,楓葉膠,加大汽缸
今日落場用0.36株大約50米打中人

附件

21-1-2018 22:24

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 天翔翼 於 21-1-2018 22:39 發表

想問下ching邊到可以買到短管,加大氣缸同滅音器
同埋甘改咗之後多唔多暴走彈,距離最大有幾遠
我係ARES快閃果時去掃貨
枝槍打0.36較完HOPUP得1.7
做好定管,密氣,今日打都無試過暴走彈(可能人品好)
用測距儀睇過粒彈大約50米後開始下跌
枝槍未整好,目標執到打0.4 1.9,所以仲有得遠D

加大缸$600,佢另外出左幾條短外管2XX至3XX
滅聲好似大約$200(入面吉既,記得加長管之後做定管)
仲有買短匣會靚D $95
面枕唔記得

上次快閃,佢舖入面會掛幾枝改晒外觀既AS01係度,你睇岩就可以照執(小心銀包 )

引用:
原帖由 boscocheng888 於 22-1-2018 10:08 發表

師兄, 你改完有無暴走彈??
我改左楓葉510管, 加autobot hop up膠
尋日落場, 間唔中都會有暴走彈, 我諗10發入面有4發 (我打ksc 0.3珠)
但係全日有三四次, 對面40-50米凸半個頭, 比我爆頭 哈哈
尋日打真係無暴走彈
我係楓葉510管加粉紅膠,用緊we0.36,有個人都係大約40米凸左頂帽,一下就中
fd就打Ksc 0.3,機測直飛過80米
尋日難得自己團連埋我有8枝狙,隔離團又有玩狙,
唔係講笑,個個枝槍都換左楓葉膠,全部射距都好滿意,平均打80米以上

發新話題