發新話題

[others] ARES AS-01 改裝溫馨小提示

引用:
原帖由 銀仔 於 21-1-2018 22:24 發表

師兄枝槍同我一樣,我換左510管,楓葉膠,加大汽缸
今日落場用0.36株大約50米打中人
想問下ching邊到可以買到短管,加大氣缸同滅音器
同埋甘改咗之後多唔多暴走彈,距離最大有幾遠

引用:
原帖由 銀仔 於 21-1-2018 22:44 發表

我係ARES快閃果時去掃貨
枝槍打0.36較完HOPUP得1.7
做好定管,密氣,今日打都無試過暴走彈(可能人品好)
用測距儀睇過粒彈大約50米後開始下跌
枝槍未整好,目標執到打0.4 1.9,所以仲有得遠D
咁整法耗咗幾多銀兩?遲啲佢又閃果時有個預算先

引用:
原帖由 Dave 於 22-1-2018 22:09 發表

其實飛80 米就好多槍都得...問題係80 米既集彈性...
一般來說玩狙.. 集彈範圍如果超過一張A4 已經冇咩意思( 大概上半身的一邊 )。
90% 入哂一張A4 的最遠距離視為有效距離。
如果飛 80 米,但集彈性係成半架車 ...
我啱啱就諗緊鬼仔尚且大火力冋Rhop係可以飛到好遠好直,香港2J內80米仲係夠遠夠直咁神奇

加大量缸有冇ching可以比個連結睇下,唔知係咩
本來係諗住買個短管,而且ARES隻stainless steel+carbon 短管真係好夠毒性
不過考慮到成本會爆錶,而且G-SPEC樣式個感覺太短太唔實在(雖然個內管都係510mm),唔係我杯茶唯有先集中改強個表現就算
啱啱買咗舊粉紅膠睇下會唔會比黃膠好啲表現,不過個hopup就嚟爛

DIY 磨走啲漆 感覺唔知係核突咗定靚咗,成把SAI出既手拉散彈咁

表現上,換咗條M110降火,用咗狂派粉紅膠,感覺依然係20~30米粒彈就開始跌而且彈道更唔穩定,可能換條楓葉管先知係唔係舊膠同條管唔夾既問題……

附件

23-1-2018 18:17

而家把槍換咗管,定咗好多
但而家就出現咗其他問題

當我拉BOLT既時候,個紅色既indicatar稍為咁彈咗出嚟,又會自己縮返入去,將個bolt推返轉頭個就算拉板機枝槍都唔會射
要將條固定Pin敲出嚟先至會射
問題應該係條PIN到,有乜方法可以處理?試過用teflon捲住個活塞令個pin同活塞既接觸點高啲,但冇幾耐又出事,thx

發新話題