發新話題

[VFC] VFC的umarex USP

引用:
原帖由 Seed 於 2018-2-24 00:09 發表
從來V記槍都唔好沖第一水
所以廠家就出"桌頭"--什麼第一水full marking釣下魚
之後美其名出下補品, 再搵多次錢
願者上釣, 汁死無冤
V記水準穩定就真

狗衝貼錢做fault find做QC做埋 trouble shooter

_ 的不了

引用:
原帖由 type38 於 24-2-2018 02:15 發表

總會有一班人出來護航,真係願者上鈎 自我安慰
外表冇得執 彎左都有得拗返直
今次啲零件咪睇下點樣拗得直"門小"
No comepromise定係no compromise except bugsssss
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

唔係話護唔護航
我自己都有鍾意既牌子 有時都會打手上身

但明知件parts有問題 而又做左更新
仲鬼鬼祟祟將有問題parts塞落去照賣
咁樣做生意都得既咩...

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-2-2018 12:09 發表
唔係話護唔護航
我自己都有鍾意既牌子 有時都會打手上身

但明知件parts有問題 而又做左更新
仲鬼鬼祟祟將有問題parts塞落去照賣
咁樣做生意都得既咩...
有人接貨咪照去,爛件都砌一支照去啦...大拿拿1300 HKD.. 賣多一支賺多一支麻,反正爛完一批下一批整番好少少,自動有人幫手解話開脫
在下也不是一味踩,做足功課支45CT 「相對地掂」,已入手一支45CT 等WGC 派貨,不是盲踩也。
如果D 玩具係掂就比錢支持、係差就唔比錢做測試員,廠家見好既槍去貨差既槍無人買,自然迫住去改善。
否則做得好又讚做得衰又讚...咁做碌爛野出黎一定是平D...咪做爛野囉。
然而睇完支USP...似乎某些師兄的論點甚麼「後期產品已明顯改善云云」唔係好信得過
V 記仍然忠於自己:「九製陳皮」...亂X咁製...係得層皮...

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 MG-42 於 24-2-2018 05:28 發表

咁憎VFC但又入來睇VFC新槍果D人先最難理解... 身體最誠實
sorry 我好唔誠實, 因為我都未買 剛剛買左kwa 呢D質素留返比你
呀 傷害到你玻璃心唔好意思 ,有冇鎚仔打返直你條飛機腳

好鐘意外國YouTube評論:VFC - Very Frustrating Company,V仔又咁搞法,睇怕買馬記加鋁士拉/鋼士拉好過

KSC係個Marking衰啲、易甩漆、冇補品之外,真係贏到VFC。
引用:
原帖由 dondon24 於 24-2-2018 11:19 發表
後起之秀都可以炒到咁,難怪ksc同marui數銀紙數到笑
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Dave 於 24-2-2018 12:19 發表

有人接貨咪照去,爛件都砌一支照去啦...大拿拿1300 HKD.. 賣多一支賺多一支麻,反正爛完一批下一批整番好少少,自動有人幫手解話開脫
在下也不是一味踩,做足功課支45CT 「相對地掂」,已入手一支45CT 等W ...
其實近期V記手槍外殻也不見得出色,從VP9開始就較真鐵粗糙。
其實U記HK手槍,仍是KWA時期兼顧到外觀及性能。

回覆 85# 的帖子

Kwa的滑套是鎂合金,活性強⋯所以烤漆的表面無法抵擋氧化發生,其實另一個嚴重的問題是會自動分解的汽缸膠圈,手上四隻都粉碎⋯⋯良率=0

引用:
原帖由 1970 於 2-3-2018 06:35 發表
Kwa的滑套是鎂合金,活性強⋯所以烤漆的表面無法抵擋氧化發生,其實另一個嚴重的問題是會自動分解的汽缸膠圈,手上四隻都粉碎⋯⋯良率=0
金屬下身都係, 如93R
O-ring好似已經改良了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

拎上手渣過,下身有少少馬記 D ABS feel 咁 (當然冇核突 marking),但又有真好似有 D 說不出既怪怪地,泊埋 45CT 對比好似成色質感都差 D 咁。
真係跟返真鐵材質定真係差左?(真心唔識)

其實儲K記及V記甚至馬記,有心儲都會換靚架。
不過相比K記系統,V記性能確實遜色。
在K記下身合格情形下,V記再連外殻都麻麻就真係需要檢討。

發新話題