27 12
發新話題

[VFC] VFC的umarex USP

唔係話護唔護航
我自己都有鍾意既牌子 有時都會打手上身

但明知件parts有問題 而又做左更新
仲鬼鬼祟祟將有問題parts塞落去照賣
咁樣做生意都得既咩...

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 25-3-2018 20:00 發表

taitan 既話真係令人又愛又恨....

有d 鋼parts vfc 又唔自己出, 焗在要taitan 先有, 如果唔係永世都用啞鉛

買既話...taitan 真係唔值e 個價, 以hk45c 果條為例, d 料又唔靚/軟, marking 又刻d 唔刻d,  ...
Vp9果套未平囉
但條管都唔知點解車牙落去 hk marking又錯

講返hk45ct 無記錯taitan都係錯slide lock位同hk logo?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 25-3-2018 21:57 發表

hk45c slide果隻hk 冇錯到, 但槍管laser 果隻唔岩, 同埋槍管果行laser marking 冇畫, 仲有slide檢查章隻鷹有d 怪
slide lock位呢?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 26-3-2018 11:03 發表

除左外觀, vfc usp 個下身最大缺點係夾唔實個啞鉛框, 收左螺絲打完pin 之後, 入面個框尾果度仲可以左右搖

仲有粒trigger....明顯係usp compact 果粒
咁大鑊
仲以為佢枝hk45c整得ok usp應該都唔會差

引用:
原帖由 Dave 於 27-3-2018 00:39 發表

姑勿論內構爆唔爆,當日睇外觀實物,全支槍一舊黑色同一個TONE,老實說一整個平價感,但支野又收得特別貴。
結論係我買入 45CT ,起碼SLIDE,下身同外管係三種唔同黑色,睇落都高級D。
支持出得好的作品。 ...
slide同管係可以換
但佢咁多小問題 係難以解決 所以我已經慳返了
如果係0幾年鷹logo版本 應該會含淚買槍

話說 今次套slide又係迷版?

引用:
原帖由 Flanker 於 11-4-2018 19:34 發表
何止放下心頭大石 直情係心動 不過都係睇定D先 話唔定遲D有其他廠出
自從hk45ct之後唔會再奶野
迷版出完到taitan出 谷你班友課金

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 11-4-2018 22:14 發表

我覺得論做功黎講, e 條優秀過taitan 好多

taitan 果條d 刀痕好圓, 但e 條就好銳利

Marking 黎講 ...
Chamber頂有做兩級?
當年ksc既年代得d牌做岩

引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2018 21:27 發表

Chamber頂有做兩級的.....
好得wor 2280真係比得過
當年台仔有個post比較d牌 sd zparts ksc usp45 slide細節
d牌係最似 因為呢d少細節 當然仲有slide頂兩粒pin位

但今次usp個dummy ejector好似係亞鉛料 有可能會斷

引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2018 21:37 發表

我拆出黎果陣整斷佐喇,台灣速遞一條過黎連運費200大元!
vfc係要搵d咁既野黎搞
hk45ct就要換trigger usp就比條亞鉛ejector
btw hk45ct果條岩唔岩裝? 至少都係鋼

引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2018 22:04 發表

唔岩裝嫁...
可能又要等十字軍救命

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 13-4-2018 14:51 發表

係就好, 最驚都係taitan 救命
冇散賣 又要含淚買垃圾
上次hk45ct我好彩 搵到佢隻鋼slide lock散賣
盛為450
不過算幾好鋼水 冇撞'粒'
反而d牌果隻會

27 12
發新話題