24 12
發新話題

[VFC] VFC的umarex USP

引用:
原帖由 tf141 於 27-3-2018 01:06 發表

希望在明天
我有預感要叫個孫燒比我
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 Dave 於 27-3-2018 00:39 發表

姑勿論內構爆唔爆,當日睇外觀實物,全支槍一舊黑色同一個TONE,老實說一整個平價感,但支野又收得特別貴。
結論係我買入 45CT ,起碼SLIDE,下身同外管係三種唔同黑色,睇落都高級D。
支持出得好的作品。 ...
要換埋crusader 粒trigger, 咁就完美啦!

引用:
原帖由 JBL 於 28-3-2018 21:09 發表
Felixshi Mechanics外形和重量極像真 之 鋼回鏜桿給VFC USP用 , 還附送二段彈簧
All 303 stainless steel

https://scontent-hkg3-1.xx.fbcdn ... _314138072603282022 ...
我寧願用番vfc 專利設計
佢e 條較hopup 又難, 杆頭果度又冇野hold 實d 彈弓

引用:
原帖由 JBL 於 10-4-2018 20:35 發表
鋼滑架及外管入手,說明晝叫要執下身軌道2mm厚度原全不用理會,無修直上,除了要在飛機座後方加一片小膠布壓低飛機座以便飛機運作更暢順之外(唔加飛機打高壓氣會卡拍頭頂住滑架回唔到)無特別鑊氣,換後後座力大爆發,17mm ...
JBL兄, 我想請問一下外管鎖得實唔實?

引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 08:00 發表

方兄請問是否指外管同滑架之間閉鎖既緊合度?如係,非常實無虛位,如指同內管之間側好鬆,但操作側無任何問題出現。
係滑套同外管既緊合度....vfc 果條可以話冇, 所以我驚補品都跟佢咁做, 不過聽完jbl 兄講就放下心頭大石...

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-4-2018 20:27 發表

自從hk45ct之後唔會再奶野
迷版出完到taitan出 谷你班友課金
我覺得論做功黎講, e 條優秀過taitan 好多

taitan 果條d 刀痕好圓, 但e 條就好銳利

Marking 黎講, 個H 字 taitan 係做錯左(拋殼勾螺絲仲要鑽穿左), 同埋下面序號都冇左

預測黎緊taitan 出既都唔會有咩進步

外管剩係個chamber 位已經屌打vfc

引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 22:44 發表

方兄買左銀色...?
另外45c真野見過有部份版本chamber 位下面係無序號的.....
ps 左/其他廠整? 照計原廠野既話應該會有序號先係

係呀, 本來都諗緊黑定銀好, 因為2隻色都鍾意, 不過去到果陣黑色已經賣哂, 所以就去馬左銀色

引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2018 22:04 發表

唔岩裝嫁...
就算岩裝都好...2 條拋殼勾都唔同款...
打橫睇會見到, usp 果條係直線, hk45c 就斜線

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-4-2018 22:42 發表

可能又要等十字軍救命
係就好, 最驚都係taitan 救命

24 12
發新話題