發新話題

[WE] WE 又發功,320 M17嚟啦

引用:
原帖由 no-name 於 10-12-2018 17:24 發表

師兄講起飛機,突然惗起別一支比較近期既 RMR 槍 M&P9L,原來隻飛機都係用返細碼...
唔怪得硬係覺得 blowback 係有 D 唔同,以為係 slide 長左重左,而加有 D 失望 TIM...
呢樣發生係m17我接受到 咁軍版係有rmr片
佢忠於原著都係好事

引用:
原帖由 no-name 於 10-12-2018 17:56 發表

咁 M17 都叫做有盡量做大隻飛機做到方形,應該唔係屬於強勁都有中上級數卦
BTW 沙色 M17 點都入硬, 係唔知會唔會跟埋隻長匣呢
醉愛軍版槍
如果有鋼slide就正

引用:
原帖由 Kwind 於 10-12-2018 21:48 發表

還掂都要噴...買支返去填左佢再刻過之後噴返色...攪掂.....你得既
填d咩可以呢
我之前睇錯以為下身個sig sauer錯 果個就冇得救
如果佢組字係鑄完先再nc落去 有機會會改

引用:
原帖由 ayaka 於 11-12-2018 11:26 發表

嘩,師兄咁多收藏
Ppq m2 我個支都會咁
我睇到都嘩左一聲
我遲下試試枝hk45ct先 換左鋼slide同slide lock
都算食得實

引用:
原帖由 pbay 於 11-12-2018 14:34 發表
唔知訂價幾錢呢 ?
晒把巾出牌權 齊marking, 內裡咁多鋼件, 恐怕又要貴一截
內面應該得個chassis係 沖鋼片 唔值幾錢
如果以千幾頭黎計 齋睇料係v記抵d 真係多鋼野 但就比較鑊囉

引用:
原帖由 rYaN 於 11-12-2018 17:03 發表

我盡人事同佢地講左啦 睇下之後點啦
感謝師兄
普通玩家冇咩有效渠道反映

引用:
原帖由 48191 於 11-12-2018 23:49 發表
佢唔係鑊在材料咁簡單,連設計都有問題。VP9係一支好槍,但係佢啲Pin好易震到移位,個Mag Release彈弓過軟,甚至尺寸做短咗幾個m就跌匣。最抵死係有啲會跌有啲Chok 極都唔跌!我死唔信真槍都 ...
佢d designer好掂 但engineer真係食得屎

引用:
原帖由 Dave 於 12-12-2018 11:53 發表

呢句野2~3 年前我都講過,D 工程師成日玩埋D 「巧思」真係玩死人...
錐型飛機井呀...勁高勁厚出氣膠呀...長膠條走位HOP UP 調節器呀...
正正經經抄考下市面既有產品好過。
要「巧思」唔係唔得,但大前體係肯放 ...
有新野唔係唔好 但唔該試左先出街
唔得既唔該改改佢
佢都唔係冇功思係得既 方形飛機好似佢係第一個做
之後連馬記都跟佢玩

唔知有心定冇意 m4/416改左咁多版仲係有鑊
最搞笑係改好左a問題 b問題又出返
改b問題 又出返a問題

引用:
原帖由 Opica 於 12-12-2018 15:12 發表

補品實有。。。
好難講
Tt33個鎚

引用:
原帖由 tf141 於 13-12-2018 23:56 發表
From 軍火酷
"聽說"目前有拿到授權的只有M17
這表示暫時民用型式不會有權刻字的

可以慳番了.......
Civil版都未有話出?
Civil版即係冇safety版啦?
睇定d先

引用:
原帖由 tf141 於 14-12-2018 00:32 發表

唔明
一路打機一路回post 講到1999

引用:
原帖由 tf141 於 14-12-2018 00:48 發表

佢standard size果枝係軍版M17
短版果枝唔知Carry定係Compact咪係普通SIG P320刻字囉
短果枝我估係carry
軍版都有carry 好似叫m18定都係m17
但好似最後軍方冇買到

我都太唔肯定civil版係咪一定冇safety 又好似有個版本有

引用:
原帖由 no-name 於 14-12-2018 10:49 發表
據小弟自己搵資料,軍版同民版好似有以下分別,非常唔 sure 有錯請指正:

- 有 RMR ready 既 Slide
- 有 thumb safety
- 槍管上方加左上膛指示器 (好似唔多覺有介紹過)
- Full size 槍管 -3mm,carry +1mm (我 ...
D掣出過一版係黑色 薄trigger
但睇issue左出黎果批係沙色掣

引用:
原帖由 Kwind 於 15-12-2018 00:47 發表
但佢支CARRY版就真係兩頭唔到岸

SIZE配色似M18...但SLIDE冇RMR CUT

話佢係民版又好似多左個SAFTY

兩邊都攪唔到
一句講晒慳模錢
但如果有廠出slide比佢就掂
Btw m18係咪軍方冇買到?

引用:
原帖由 tf141 於 15-12-2018 17:43 發表

應該同之前VFC出果d差唔多價錢
但vfc入面鋼件

發新話題