發新話題

澳洲以威脅國家安全為由 封殺中國品牌手機

首先我答你,係!
原來你對我性生活咁有興趣,幾時得閒研究吓?
引用:
原帖由 Lolanto 於 7-3-2018 10:49 發表

咁熟行情,成日幫親架?
究竟世界上還有神嗎?

愛唔係攞嚟講,做喇!
引用:
原帖由 Dave 於 7-3-2018 10:51 發表

學M 記口號:I AM LOVING ( TO FXXK ) IT ... 愛...不需要理由...

無論對方是好是壞,我就是愛( X ) 他...是愛呀...HARRY...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 pbay 於 7-3-2018 11:45 發表

1978年時的88%貧窮人口係點來的 ? 反右, 大躍進, 文革.
係中共自己搞出的大頭佛, 與人無尤.

中國如此龐大的國家, 強盛本應是正常, 為何人家二戰後是炸平, 你也是炸平,
今天中國仍然落後人家一截 ?

中國近 ...
政權策略,
做錯就係做錯,
做對就係做對,
對與錯既分野,
民生文化文明教育經濟法律環境種種就係指標.

題外話,
1949年中共上台時,
中國冇貧窮人口,
個個都擁有千萬財富.

國民黨政府1935年起把貨幣與紋銀脫勾,
把1937全國的36億發行幣值,
無抵押無限量無節制加印,
10年間中國流通幣值就由36億無限印到去39兆元.
全線失控下,
1948年舊政府把貨幣作廢,
引入新幣, 全中國總幣值為3000億新元.

只8個月間, 舊政府再次重蹈覆辙亦更變本加厲,
3000億新元又無節制地印到去500兆元.

人民實在太多錢, 多錢到換政府.

引用:
原帖由 48191 於 7-3-2018 12:47 發表
愛唔係囉嚟講,做喇!
師兄如此豪邁,實在比人更「性」一籌

又食字,唔覆啦

引用:
原帖由 pbay 於 7-3-2018 12:05 發表
睇下講咩數據啦, 但人民思想欠多元性問題, 官員不愛惜治下人民土地問題, 富人高官出逃問題,
來源於社會結構, 政治制度, 在於人心. 用咩數字計到呢 ?

正如我話一個人發財不立品, 但就不斷數俾我聽佢有幾多錢幾多架車當做回應,
根本不對題嘛
我諗溝通或表達上既模式,
係P兄根深蒂固地相信[所有]權力與利益都[一定]係建立在[魚肉及剝削]得不到者身上.
這不單抹殺了任何建設文明的努力,
亦把一個14億人口的生態環境過度幼稚化.

引用:
原帖由 loveless 於 7-3-2018 12:56 發表

政權策略,
做錯就係做錯,
做對就係做對,
對與錯既分野,
民生文化文明教育經濟法律環境種種就係指標.

題外話,
1949年中共上台時,
中國冇貧窮人口,
個個都擁有千萬財富.

國民黨政府1935年起把貨幣與紋 ...
之後去到台灣執政,再令全國富有起來

國民黨萬歲
天滅中共呀喂
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 pbay 於 7-3-2018 10:23 發表

地表水,地表水,地表水. 只要工業排放減慢(如經濟放緩/轉型), 雨水河流沖刷下就會自然回復.
資本累積之後有閒錢執市容清河道, 唔難搞, 響大城市係政績工程, 易做又易得分, D官實爭住做.

但你留意地下水數據, 多 ...
大陸班壞人係非法打工業污水入地下水原! 地方大呀公根本捉唔哂! 為一方法只有唔買大陸貨等班廠汁粒! 但又行唔通!

唔通我十幾年前過濠江玩俄妹都同你講咩?不過而家北菇玩哂,吾不欲去之矣!
引用:
原帖由 Lolanto 於 7-3-2018 13:03 發表

師兄如此豪邁,實在比人更「性」一籌
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 gtoray 於 6-3-2018 20:18 發表

下流!賤格!
其實! 個情况都唔咪講到好似你咁形容既! 白滑長腿冇肚腩! 眼大面尖長䰉 ! 一身老土長裙打扮! 清纯look到呢! 現在冇呢類look啦!

引用:
原帖由 48191 於 7-3-2018 14:08 發表
唔通我十幾年前過濠江玩俄妹都同你講咩?不過而家北菇玩哂,吾不欲去之矣!
呢D都係推動經濟,有能力才可以任性

引用:
原帖由 48191 於 7-3-2018 14:08 發表
金C猫啲"位"唔咪好ARM唐人體形!

引用:
原帖由 Dave 於 7-3-2018 13:30 發表

之後去到台灣執政,再令全國富有起來

國民黨萬歲
天滅中共呀喂
天滅中共天滅中共天滅中共!
重要既野講3次,
講得多自己都易信D。

滅敵制空權好重要,
美軍開頭永遠百戰百勝都係善用air support.
極權共匪乜都靠昆,又偷又抄魚肉班6歲血汗童工,
都要砌堆爛鬼飛機出黎。

反共既智者勇士們就唔同,
基於中國人發財一定冇品原則,
識得開發零成本外太空Air strike支援技術,
呢種環保精神,品德同創意,
我係非常佩服的。

中共 = SKYNET

唔知形容得形唔形呢!

發新話題