發新話題

澳洲以威脅國家安全為由 封殺中國品牌手機

打著言論自由旗號,濫用言論自由來作人身攻擊;又不容許與你相左的意見存在,又話歡迎討論。
乜咁矛盾嘅?定驚激親阿公罰停賽就縮呀?
ps 呢個係咪恥笑的符號?我冇理解錯吖嘛?

究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

理據我就唔敢講。
但你響另一個Post一砲過得罪哂玩KWA嘅Game友就係人都知。

如果台灣奕凱見到你有咁嘅言論會點諗呢?
引用:
原帖由 MG-42 於 4-3-2018 00:00 發表

你有理據咪回應囉   你冇意見純粹來潑火, 想借機玩狸假虎威 ?
究竟世界上還有神嗎?

加一句就叫兜咗㗎啦?你而家係笑玩緊KWA嘅玩家哂錢買你口中所講㗎「垃圾」喎?原來大家都係打6mm,你嗰支係日版改鋼Slide,你嗰支槍會反襯到你本人高人一等㗎?人哋打老原鋁鎂合金Slide係次等人種?
記住「大家都係打6mm」呢句說話。
駛唔駛我教你點兜?
引用:
原帖由 MG-42 於 4-3-2018 00:22 發表
咁你有冇理據支持kwa條鎂合金焗油slide唔齊marking有幾好?  你有可以表達, 我幾時有阻止你回post ???   連你自己都講唔出有幾好就屈我叫 "不容許與你相左的意見存在" ?   你冇野嘛?   其實我都好中肯,最尾讚番 ...
究竟世界上還有神嗎?

「你企圖恥笑我就Ok? 話我笑人買垃圾就有問題?

你成日自打嘴巴 , 你教人就死得啦....   你連自己上一個post自己講過乜都未記得   你幫左自己兜先至教人啦」

你自己講㗎咋,我冇迫你認㗎。
引用:
原帖由 MG-42 於 4-3-2018 00:42 發表

你企圖恥笑我就Ok? 話我笑人買垃圾就有問題?

你成日自打嘴巴 , 你教人就死得啦....   你連自己上一個post自己講過乜都未記得   你幫左自己兜先至教人啦
究竟世界上還有神嗎?

我認罪
係我衝動,對唔住。
引用:
原帖由 gtoray 於 4-3-2018 00:51 發表
其實你兩個係咪要將憤怒同不安發洩響CGF上?
你地究竟仲有無建設性可言?
係咪日日上黎就係為左睇下對手有無位比你入?
究竟世界上還有神嗎?

從來冇咁諗過,但係我未算對其他人用尖酸刻薄的言論作出攻擊。請版主大人息怒。
引用:
原帖由 gtoray 於 4-3-2018 00:58 發表

你衝動都唔係一時三刻
唔好見我指住一兩個黎鬧就以為我係你後台
究竟世界上還有神嗎?

中國加入世貿十幾年,當初加入時的開放電信業市場、金融服務市場等都從未兌現過,難怪人哋唔承認佢係市場經濟;但好處享盡,低價、甚至政府補貼去出口,難怪會觸發貿易戰。
引用:
原帖由 rho837 於 4-3-2018 16:51 發表
就好似美佬要鋼鋁材入口稅! 大陸啲貨去小左美國咪周圍搵人買! 到尾咪又係佭價就市! 益既係大家! 大陸夠實牙實齒凶美國在先! 而家咪又係要派人去灑冧!
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

貿易戰暫時還不知道影響有多大,但經濟重新洗牌走不了。
究竟世界上還有神嗎?

唔知派劉鶴去做乜,不過呢期去到坐吓冷板凳,食個西餐,打個冷回國叫做遊說過囉。呢期氣氛咁差。
引用:
原帖由 rho837 於 4-3-2018 16:51 發表
就好似美佬要鋼鋁材入口稅! 大陸啲貨去小左美國咪周圍搵人買! 到尾咪又係佭價就市! 益既係大家! 大陸夠實牙實齒凶美國在先! 而家咪又係要派人去灑冧!
究竟世界上還有神嗎?

這就是矛盾點。既然不能真正開放市場,又不能減低政府干預,那即是當初加入WTO時的承諾只是一張空頭支票,只不過是一味騙。總之一日唔爆煲就權利用盡。
引用:
原帖由 LCH925 於 4-3-2018 18:49 發表
中國當時有著和日本的各種專項合作,有些是她只能跟日本做,有些是她吃了大虧
以往補貼被WTO瘋狂罰款、有些行業又是敏感行業,所以才導致開放某些行業的速度減慢
必須清晰明白一件事:改開還改開,中國始終是社會主 ...
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

貴咗喇!
引用:
原帖由 rho837 於 6-3-2018 20:50 發表
當年七舊水! 我比千五佢! 她開心到! 難忘!
究竟世界上還有神嗎?

首先我答你,係!
原來你對我性生活咁有興趣,幾時得閒研究吓?
引用:
原帖由 Lolanto 於 7-3-2018 10:49 發表

咁熟行情,成日幫親架?
究竟世界上還有神嗎?

愛唔係攞嚟講,做喇!
引用:
原帖由 Dave 於 7-3-2018 10:51 發表

學M 記口號:I AM LOVING ( TO FXXK ) IT ... 愛...不需要理由...

無論對方是好是壞,我就是愛( X ) 他...是愛呀...HARRY...
究竟世界上還有神嗎?

唔通我十幾年前過濠江玩俄妹都同你講咩?不過而家北菇玩哂,吾不欲去之矣!
引用:
原帖由 Lolanto 於 7-3-2018 13:03 發表

師兄如此豪邁,實在比人更「性」一籌
究竟世界上還有神嗎?

黑龍江哈爾濱妹細細粒,皮膚白滑...嗰陣時初到貴境,物價平到飛起,一個月總有四日假期,一邊搓妹忍走玩失蹤,好玩到唔想番香港。
引用:
原帖由 rho837 於 7-3-2018 14:09 發表

其實! 個情况都唔咪講到好似你咁形容既! 白滑長腿冇肚腩! 眼大面尖長䰉 ! 一身老土長裙打扮! 清纯look到呢! 現在冇呢類look啦!
究竟世界上還有神嗎?

發新話題