發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

引用:
原帖由 loveless 於 6-4-2018 14:02 發表
莫視及抹殺中國任何建樹, 只著重無限放大中國既醜陋, 係唔會阻止到佢地既步伐.
我係非常唔明白呢種阿Q精神既用處.
奧巴馬時代縱容中國既醜陋, 就真係阻止唔到到佢地既步伐勒.
有果樣講果樣最好, 醜陋就醜陋, 真實反映, 等世人提防亦係好事.

歐日又跟隊, 不過經得WTO, 都唔方有實質力度
-----------------
歐盟日本欲跟隨美國在WTO投訴中國科技許可規則

新浪美股訊 北京時間6日早間消息,據彭博社報導,世貿組織(WTO)週四公佈的文件顯示,歐盟和日本要求加入特朗普政府在世貿組織就中國歧視性的技術許可要求提出的磋商請求。

歐盟和日本表示,在中美貿易爭端程序中擁有“重大貿易利益”。
歐盟和日本在中國的投資根據中國合資企業的規定進行;這些規定迫使公司轉讓技術。

歐盟表示,向中國出口的高科技產品價值300億歐元(366億美元),歐盟對中國的直接投資價值合計1,800億歐元(2,199億美元)。
日本表示,日本是“向中國進行技術轉讓的最大利益相關方之一”,日本國民在中國擁有大量專利權。
http://m.sina.com.hk/news/articl ... %89%87-8682623.html

引用:
原帖由 loveless 於 6-4-2018 14:06 發表

有樣野值得留意:
手機關稅變化係....零.
個貿易逆差計算方法冇人會去理,
就好似我今曰著住對馬克·雅各布斯板鞋一樣,
美國牌子,意大利制造。
---
褲係les hommes 墨綠色休閒褲。

附件

6-4-2018 14:28

引用:
原帖由 reniless 於 6-4-2018 14:23 發表

個貿易逆差計算方法冇人會去理,
就好似我今著住對馬克·雅各布斯板鞋一樣,
美國牌子,意大利制造。
---
褲係les hommes 墨綠色休閒褲。
唉,陪你姣好o下好過嘈交.
保羅屎勿撕靴子,
英國牌子自不然又係意大利製造。
褲係海恩屎莫理屎未太淪落前扣鈕貨色,櫃桶仲有半打存貨。

附件

6-4-2018 14:49

我踩山車對FIVE10係美國品牌大陸造!

自己部車就係日本仔

同大佬夾份出左架車係意大利有隻馬頭

引用:
原帖由 rho837 於 6-4-2018 15:19 發表
我踩山車對FIVE10係美國品牌大陸造!

自己部車就係日本仔

同大佬夾份出左架車係意大利有隻馬頭
哇哇哇
老細快D過黎開個無謂會 o甘遠最好渣車o拉

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 loveless 於 6-4-2018 15:31 發表

哇哇哇
老細快D過黎開個無謂會 o甘遠最好渣車o拉
實有機會!

引用:
原帖由 48191 於 6-4-2018 21:08 發表
呢舖飽喇:
https://www.facebook.com/cablechinadesk/posts/1684367321707747
對住一個有16億人口大市場講呢啲 ! 冇用呀! 中國係山寨法律加自行R&D進步改革! 一隻長大的大怪物! 只係世界末日至可以搞得掂!

再一次! 大家班落后又老土的港燦兄弟們! 自求多福啦! 明天好早早上班唔好準時到!

引用:
原帖由 loveless 於 6-4-2018 14:49 發表

唉,陪你姣好o下好過嘈交.
保羅屎勿撕靴子,
英國牌子自不然又係意大利製造。
褲係海恩屎莫理屎未太淪落前扣鈕貨色,櫃桶仲有半打存貨。
les hommes 褲口三段式設計,門襟外加小皮扣裝飾帶,有點特色。
布魯內諾•庫奇內利小腰帶搭配上應該還可以。
鞋褲實物主色都是綠色,不過影出嚟有偏差。

附件

7-4-2018 09:24

7-4-2018 09:24

講到衫褲鞋襪開工就知道可以等下個post再黎過
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 9-4-2018 10:32 發表
講到衫褲鞋襪開工就知道可以等下個post再黎過

引用:
原帖由 loveless 於 9-4-2018 10:53 發表

看得透洗係度扮工追科林, 係上面數緊銀紙啦~
BTW我著緊對K-swiss就爛想upgrade上Adidas, 有冇好介紹??
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 9-4-2018 11:01 發表

看得透洗係度扮工追科林, 係上面數緊銀紙啦~
BTW我著緊對K-swiss就爛想upgrade上Adidas, 有冇好介紹??
任何boost底都應該唔會中伏o掛
不過見其他廠都開始跟到足...

發新話題