發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

起碼承認中國貪官問題,算係比較接近現實。
引用:
原帖由 JBL 於 6-4-2018 12:37 發表

無話無咗邊個國家唔得既,200幾年以前無美國中國咪好地地咁生存?地球咪好地地咁自轉,唔通無美國落腳中國D貪官就會死光晒?你話佢地貪官驚?哈...你優你條褲甩仲好過喇小朋友,貪官大把路數無美國就會驚咁大 ...
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

咦,係咩?閲讀障礙又復發?
我好似講走私佬喎!要唔要我幫你搵醫生醫醫佢?
引用:
原帖由 JBL 於 6-4-2018 13:47 發表
是的,我承認只有中國有貪官,
美國的貪官聽某君講全部都是華人及墨西哥人.......
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

https://www.facebook.com/hk.nextmedia/posts/10156638934837448
騙徒的手法層出不窮⋯⋯
引用:
原帖由 JBL 於 10-4-2018 12:39 發表
【香港輕新聞】中美貿易戰可能拖累人民幣匯價,據外電報道,內地正評估將人民幣貶值作為貿易談判工具可能造成的影響。《彭博》引述消息指,有關研究既要評估使用貨幣貶值作為中美貿易談判工具的影響,另外亦要審視一 ...
究竟世界上還有神嗎?

https://www.facebook.com/icablenews/videos/830519023806834/
乜咁突然話開放嘅?智識產權?
大陸有嘅咩?
咁呢啲係乜:

究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

驅風
引用:
原帖由 hang2 於 10-4-2018 23:13 發表
阿婆都吉 吾係化
究竟世界上還有神嗎?

真正自由貿易會補貼農產品出口?大陸一直係咁做喎!
金融業、外資企業、電信業,條款/限制仲多喎!乜咁樣叫自由貿易呀?
真係多謝指教。
引用:
原帖由 MG-42 於 11-4-2018 02:46 發表

真正自由貿易點解要咁多條款?  唔想合作覺得冇著數咪唔好往來囉...  霸權永遠都是霸權  唔夠人玩就嘈宣巴閉,輸打贏要....曬氣
究竟世界上還有神嗎?

強盜邏輯又來了。當大部分人跟遊戲規則玩,耍小聰明的帝國人民果然自以為自己智商高人一等。
一個騙子騙取WTO信任加入WTO,當初的承諾早就已經煙消雲散;如果被騙是無知,咁只係當初左膠當道,而不是騙子本事高;
今日舊事重提,你估仲有人信?
中國向WTO投訴美國搞保護主義,又起閧話要求其他國家跟;到頭來英、美、日不承認中國經濟不是「市場經濟」,不乎WTO會員國原則,而且除了美國,還有歐盟同日本透過WTO要求同中國談判。
習帝只是重覆十五、六年前的謊言來應對,只是權宜。但這番言論發表的時間,似乎是想平息風波,也就是下跪。
在侵侵而言,早兩日提過會補貼農民,我個人相信是特事特辦,這就是就算動用公帑,也要發動貿易戰,增加談判籌碼。
一個商人總統,總會清楚自己的談判籌碼,否則根本沒可能把生意越做越大。那不是本事,是夠膽色夠狠。大愛左膠永遠都不會明白。
題外話,「前商人特首」只會把父親的船務航運公司越做越縮,縮到俾帝國食埋,就非常無能⋯⋯
另外,米國有一條航空母艦響南海作軍事演習,怎麼帝國連聲都不吭一下?
引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 12:58 發表
如果中國真的是騙子的話,那美國便是白痴—個,—個白痴國家根本無資格領導世界,牠的衰落是必然及活該的,世界霸主之位要提早換人來坐.....
究竟世界上還有神嗎?

之前係威係勢趕人走,而家當人透明,點解嘅?
引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 13:42 發表
中方有成4O多艘戰艦在南海軍演,
咦...甚麽成功啇人不派多些軍艦去示烕,咁難睇派得—隻咁大把,擺明係向帝國下跪啦,
哈....肉到呢!
究竟世界上還有神嗎?

得把口寸係冇用嘅,之前個所謂「中國市場」戴哂貞操帶唔俾人入;乜而家表示「我任你入」咁得意嘅?
引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 13:35 發表
國家主席習近平暗串美國滿腦子陳舊落伍的冷戰思維…….
https://www.facebook.com/hkgpaocom/videos/934825520056057/
淨係思維都落後咗半個世紀,所以尾國駐定要衰落,你講乜都無用,我都懒得駁你;wa ...
究竟世界上還有神嗎?

我反疑懷疑你根本答唔到就真。
點啫?
引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 13:57 發表
我唔會向蠢人解釋的,因為佢永世都唔會明,
明就唔洗問我喇!哈哈哈......
究竟世界上還有神嗎?

想用兩句無釐頭就敷衍到?傻喇!
你嘅水準完全反映響呢幾句Reply度。
引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 14:00 發表
之前你仲食緊奶呀!點解依家食飯咁得意既?哈哈哈.......
究竟世界上還有神嗎?

正常吖,Sit behind the desk嘅通常都係剩係識縮嗰喎!我明白嘅。
同埋縮咗咁耐,都係唔識答嗰兩個問題,我同情你嘅。轉移視線對我冇乜作用。
引用:
原帖由 JBL 於 11-4-2018 14:31 發表
傻喇!邊夠你既水凖高吖,上網唔夠人講就約對方出黎打邊爐解决佢,巧驚驚呀...
究竟世界上還有神嗎?

搞楓林閣小聚?
引用:
原帖由 rho837 於 11-4-2018 14:44 發表

呢個網上世界邊到有真正赢同輸呀! 有誰會介意夠不夠人講! BOOK間房约埋一起打邊爐一路打住拿啲玩具出來大家一起玩係一件開心既事! 面對面燈對燈有什麼驚呢!
究竟世界上還有神嗎?

發新話題