33 123
發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

引用:
原帖由 loveless 於 14-11-2018 23:39 發表

幾時我地又講o下鞋襪底褲, 俾人抽o下水笑o下舒緩o下氣氛?
啱啱買左個大劈價懵邦nappa皮旅行袋, 下次响機場可以窮L扮中産
依樣嘢我有興趣講,最近買咗個平板,所以好自然咁買返個手包用嚟袋住部機。但當老虎見到後就問我其實係有平板先定係有手包先?我就真係呆咗,覺得記憶有時候是非常曖昧不清的,就像是包裹在一層煙霧裡的感覺。其中有些記憶甚至連時間順序都掌握不住。

---
最近買嗰個行李喼係跟萬寧換0既,佢仲爭我個細喼未有貨要12月先有得扌羅,張單都唔知攝鬼咗去邊樹。

附件

15-11-2018 00:00

徵關稅致美失話事權 全球大豆定價體系因華轉向生變
中美貿易戰展開以來,陰晴驟變,而全球兩大經濟體的糾紛帶來的影響正逐漸浮現。中國向美國進口大豆增加25%報復性關稅後,將目光轉投到南美國家,而巴西及阿根廷等成為最大的得益者,導致全球大豆定價體系出現變化,市場不再是美國話事。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amen ... 1119_00972_001.html
---
唔講誰勝誰負,個市場都打到起變化。

引用:
原帖由 loveless 於 20-11-2018 20:02 發表

問題係幾時變左進囗一粒豆都係問題.
衰鬼唔好講依啲,講返血拼啦,啱啱落單買咗個背包。
目及緊Marsèll旅行包,價位啱就即買。

附件

20-11-2018 20:08

33 123
發新話題