發新話題

[WE] WE XDM

WE XDM

爬過文好似有人爆飛機 斷trigger bar 斷滑架固定桿
想請教下有冇大伏同有呢把槍既師兄點評價佢
另外同馬記係咪一樣數?
我有睇過文話WE飛機好似直徑大D

回覆 3# 的帖子

回上面兩位師兄
我比較想知Trigger bar 斷既原因(本身質材問題還是先天設計問題?
另外就係解決方法
例如如果換鋼件可唔可以解決?

其實我比較怕有先天設計問題
我有睇過話個上膛指示器部份既鑼絲會震鬆
結果整爛飛機部份既零件
呢個可以左上膛指示器黎解決

引用:
原帖由 no-name 於 29-3-2018 14:58 發表
小弟支馬記都斷 trigger bar, 買返 we 果條黎頂係啱數的,之後再換埋楓葉條鋼 bar,so far 未有事
咁斷估 we 斷左換鋼應該 ok
咁請問有冇單發變連發呢個問題?

引用:
原帖由 no-name 於 29-3-2018 15:20 發表

咁又冇 wo
咁師兄有冇試過爆飛機? 其實我見最多係爆飛機變單發同斷triggerbar 中身桿

引用:
原帖由 Ben_9413 於 29-3-2018 18:11 發表

俾你強調幾次

我決定o尼兩日要 check o下支xdm
期待師兄報告

真係好有興建想入手
但WE比我既經驗唔多好
馬記換SLIDE又好貴
所以想買支WE玩下個系統先

引用:
原帖由 Ben_9413 於 31-3-2018 00:11 發表
手感方面

個人感覺/對比 G17 gen3

個grip safety幾確實, 因為grip angle夠高, 手柄較幼, 下半後弧度足夠, 有D似 VP9(亦附有大中細grip plate更換)

彈匣釋放紐本身不算大粒, 但按鈕本身夠高及上方有拇指凹陷 ...
我睇過佢前西既副廠件
我唔多明佢點裝到上slide到
佢個個扣似係夾住個滑架個兩個坑
但金屬應該冇彈性
唔明點做到

引用:
原帖由 Ben_9413 於 31-3-2018 01:26 發表

原廠是這樣:

廠方parts原圖, 準星底有兩條四方柱?  我未拆過, 不肯定
我睇過一 detonator 既安裝說明書
佢應該有個零件仔扣住前準星個底

附件

31-3-2018 01:57

引用:
原帖由 johnlam602 於 3-4-2018 23:54 發表
系統又食字
師兄可能有d字係難打d or 特別d or 呢個forum 字庫冇就會食字
如果點都係食可考慮up圖
期待師兄回覆

我前一兩日已經睇過支槍
上手Grip過 Demo過退匣
手感非常好 但退匣真係好難
唔知係小弟手細定支槍本身唔想你太容易禁到
上網搵下有冇解決方案
所以想問咁多位師兄有冇用過Nine ball出比 XDM既退匣制
感覺裝左好似易d退匣
唔知有冇師兄裝過 fit唔fit?

附件

4-4-2018 01:42

發新話題