發新話題

[WE] WE XDM

睇文馬記都會斷 trigger bar o咼

我有支我們牌3香港版, 無乜特別好特別唔好?

係夠平, 金身, 同我們件唔難配

引用:
原帖由 Thanato.S 於 2018-3-29 16:04 發表

咁師兄有冇試過爆飛機? 其實我見最多係爆飛機變單發同斷triggerbar 中身桿
俾你強調幾次

我決定o尼兩日要 check o下支xdm

引用:
原帖由 Thanato.S 於 2018-3-30 20:23 發表

期待師兄報告

真係好有興建想入手
但WE比我既經驗唔多好
馬記換SLIDE又好貴
所以想買支WE玩下個系統先
你主要想睇D乜

我支老原, 開盒就玩, 落o左小小油, 無郁過無改過

打過超過廿三十閘

外管頂chamber lock位有甩油情況

Trigger bar 無變型無崩裂

我明天可check chamber indicator 鏍絲狀況

Anything else?

其他師兄們有冇補充?

手感方面

個人感覺/對比 G17 gen3

個grip safety幾確實, 因為grip angle夠高, 手柄較幼, 下半後弧度足夠, 有D似 VP9(亦附有大中細grip plate更換)

彈匣釋放紐本身不算大粒, 但按鈕本身夠高及上方有拇指凹陷槽, 按下時握手不須變位

士拉釋放掣呈立體三角, 操作確實, 我能夠以拇指第一節左右位置操控

士拉前後o既防滑紋係 >>> 型狀, 夠深幾gripy

另外士拉lock亦呈三角柱狀, 是由九點位順時針向上撥解(與p226相反), 我弱手拇指射擊時, 可穩定按壓在此lock及向下用力, 不用擔心意外解鎖

Trigger guard 空間充足

Blow back 不俗, 但比Vp9 fns9等暴力感稍弱

未試過清不到匣

引用:
原帖由 Thanato.S 於 2018-3-31 00:54 發表

我睇過佢前西既副廠件
我唔多明佢點裝到上slide到
佢個個扣似係夾住個滑架個兩個坑
但金屬應該冇彈性
唔明點做到
原廠是這樣:

廠方parts原圖, 準星底有兩條四方柱?  我未拆過, 不肯定

發新話題