發新話題

被騙經過 已更新報案情況

被騙經過 已更新報案情況

小弟早日在 t@toys 平台收一支PTW 是LOVA骨和絕版的Noveske上下身和3匣加銀筒 我開價6500HKD 賣家表示OK約中環MTR1:00PM交收 出來後 他就拿索帶發泡膠包到支槍陷曬 又說中環不能試槍 但他說回到去有問題可以找佢 基於人與人之間既信任 (我知我傻仔,不要說了) 我就相信他同看支槍沒什麼大問題 於是付錢 ...回到去一檢查 ...

handle selector 全部爛掉的 槍身是用marker 油的 還要和原先他post 的相是不同的 之後最大問題是pin 完全jam實 點打都打不出 沒能檢查到內件 之後即WS和打電話給他 就約定今日再出來解決和退款 結果今天早上已被block 完全失聯 想請問一下有沒有師兄認識該人 中年男人175-180身材瘦削  當天穿牛仔褸加白T-SHIRT加牛仔褲 極重煙味 對話全用英文卻gramma全錯 廣東話有口音 蓄短髮 whatsapp ID:Ming t@toysID:Mystery Ranch#66396 其經常聲稱自己要開會 又要開公司車四圍走 可惜我沒有該人相片...明天將會去落案 請大家小心不要和我犯同樣的錯    WS&PM對話紀錄:https://drive.google.com/open?id ... hl-AY6AZuCjRDkspAc2 個6500蚊係小弟入U前賣曬D裝同番PARTIME所得既錢泥  希望佢良心發現 Orz

報案情況:去左報案中心,警察個邊表示由於佢冇虛假陳述 已收錢後亦有交貨 警方做唔到咩 叫我去海關 咁岩岩就打左電話報海關 咁海關就話叫我SEND D對話同相片比佢 10個工作天會有答覆 BTW感謝咁多位CHING :P

PLEASE DELETE

PLEASE DELETE

屋企人做過海關.....話如果證明到佢故意隱瞞由商品說明條例 入手 不過都係叫我去差佬到落案先 睇下聽日去報警 不過報警除身分證要帶什麼去 ..味報過警

唉 家想整支槍都唔知點入手 .......唔知比FCC整要收幾錢呢....小弟淨係知名X同FCC有得整,唔知其他CHING整PTW有冇其他好去處?

回覆 15# 的帖子

Thanks Ching

發新話題