發新話題

被騙經過 已更新報案情況

好奇想知點d交收騙局警察會點處理
有冇師兄之前試過報警處理?

引用:
原帖由 Opica 於 11-4-2018 18:17 發表
聽落似其中一個異形
異形興叫你入屯門區的
但扮講英文又係似 仲點係錄音講野1999

引用:
原帖由 loveless 於 11-4-2018 18:39 發表

異形英文唔係呢種. 又冇招牌+九段錄音.
何況佢會成支亂噴反晒光至安樂
連你都知
聽完真係1999 我聆聽能力明明都唔錯

引用:
原帖由 Dave 於 12-4-2018 10:05 發表

帶個人去,帶所有你覺得可以做到證據既野去,例如賣家post,對話資料,碌音,視頻 ( 所有資料同碌音同視頻都燒入cd 一式三份 ),
諗定你想告佢乜 ( 最簡單詐騙 ),之後準備花2, 3 小時碌口供,之後等番一年半載 ...
岩岩我睇左t@ 佢del左post了

引用:
原帖由 Dave 於 12-4-2018 10:48 發表

雖然要翻查係一定查到,但又多重阻礙...
SO...唔識講,希望樓主一早cap 哂
應該立左案就會問t@拎返
但成功追討機會比較細 雖然係咁樓主唔好放呢條友
唔好益佢 今次食得咁和味 實有下次

幾千蚊既交易真係要搵個地方慢慢check保障返買賣雙方
如果交收鏡果d真係唔介意搵間cafe坐低慢慢check
順便飲杯野 當識多個朋友都好

引用:
原帖由 Dave 於 12-4-2018 11:22 發表

警察碌完口供都唔一定可以提告,因為律政C會考慮證據,學R 兄話齋如果太多漏洞或明知對方一定有方法解話,
告都9 成告唔入,到時係會直接不起訴,通知番落案者話唔告。
Oh...面兜兜交收真係要睇清楚
好多年前我個fd交收枝aeg ak
咁check好晒之後就入袋 擺低袋講個電話
返黎枝ak無左頂蓋、後sight 即場拆到既都無左
呢個係我聽過最痴線既交收 直頭偷野

引用:
原帖由 48191 於 12-4-2018 22:09 發表
有心裝佢咪MTR見,搏你唔敢攞出嚟。
呢舖真係中硬。
以前同人交收槍,頂多地鐵站出閘見,茶餐㕔坐低交收,個茶餐我請又點話!
其他嘢,閘內交收就冇乜問題。
上次交收把M9刺刀,我y ...
刀仔緊係上山睇
幾百蚊既野可以唔睇都得 幾千蚊既野真係要睇真 話晒唔係小數目
賣家唔肯或推黎推去 多數都身有屎 唔買也擺

1 個讚好! TOP

發新話題