發新話題

Wellco 軍靴 Made in China

都係Danner好。
究竟世界上還有神嗎?

係咪USMC RAT? 著起嚟極舒服,不過V仔底咬地但快蝕、一行濕泥清嗰吓麻煩係一個問題....!
如果我冇記錯, Danner係有換底服務,不過要Ship番去Danner。
5.11相比起嚟皮質太硬,如果講透氣,我反而覺得Danner嘅軍Boot好少少。
買乜都好,唔好買Magnum,Magnum造工差咗好多,鞋踭好易甩底。
引用:
原帖由 JBL 於 16-6-2018 07:24 發表

我對Danner着咗唔夠一年個鞋爭就蝕Q晒,又唔夠511咁透氣,焗腳既.....
究竟世界上還有神嗎?

其實啲美國大牌子係多數有換底服務,其餘未必包。
5.11有度好,美國係FBI training 用。響香港某政府部門(私用)都好Heat吓。
引用:
原帖由 JBL 於 16-6-2018 08:35 發表

唔係USMC RAT,係普通黑色特戰款,都要千幾蚊,但要Ship番去美國就真係死比你睇...
不過老實講Danner又係高511一班既,511著一年內籠d線同布料結構早就比腳睜磨爛晒,Danner就仍然新既一樣,如果換到底真係再著 ...
究竟世界上還有神嗎?

咁就唔知,但係監倉做嗰啲鞋風評極差,我諗未必關手工事,係用料問題。如果退一萬步諗,用番步X又係死路一條。上次買咗對Boot私用,用咗兩個月貨仔就蝕哂底斜哂.....仲有係零防跣,地下有油有水,係絕對考驗閣下的溜冰能力。
講開步X,細個時做童軍,成個旅都Recommend買步X,一來磨完鞋堅係起鏡又美觀,打埋個鐵鞋碼響柚木地板操起上嚟咯咯聲零舍有氣勢,又耐用到一個點,而家我諗都冇乜人會咁做。
引用:
原帖由 JBL 於 16-6-2018 09:12 發表

511好似話最近香港籃帽子都全部轉用晒
究竟世界上還有神嗎?

民記啲Boot唔差,抵著過5.11,但我心目中CP高就一定係Adidas GSG9,唔貴又有番咁上吓質素。如果講名牌效應, Solomon、Asolo就一定係首選,玩SF一定係著Hiking Boots! 但其實十幾年前買過對Adidas Hiking Boots,鞋就極OK,不過成日甩鞋帶,要綁就要用番軍Boot綁法。
引用:
原帖由 JBL 於 16-6-2018 09:34 發表

呀朗度有平價民安隊專用Boot賣,$650,唔知o唔ok?最衰無側拉鍊,唔係整對著下.....

?_nc_cat=0&_nc_eui2=A ...
究竟世界上還有神嗎?

https://youtu.be/QED0rcE4mJY
其實係咁綁...
引用:
原帖由 JBL 於 16-6-2018 09:55 發表

我對Danner咪又係,一日甩超過七,八次,激到爆住粗黎綁鞋帶,但凡圓形鞋帶十對有八對都易甩....
究竟世界上還有神嗎?

咁差?
唉,都係繼續著番Danner 算。
引用:
原帖由 閒雜人等 於 17-6-2018 21:27 發表
gsg9果陣係e記果過一對
但鞋頭較窄未必個個啱著,著耐d軟左會好返d,原廠有冇其他尺寸就唔知了
但防滑性就真係好麻麻⋯⋯雨天真係唔好著出街
究竟世界上還有神嗎?

發新話題