發新話題

鰂魚涌公園開槍案 多人受傷一女子被截獲

引用:
原帖由 rho837 於 27-6-2018 11:56 發表

新聞好似話爭一層800萬左右物業! 一睇都估到係大食細! 用槍冇用呀! 要一鑊熟唔益大家就堅係請律師煲大雙方律師費打到上高院! 揓幾年玩死所有人都過痞一世監!
個女人份工都唔惹小,雖然唔一定大把錢但生活應該無咩問題,800 萬仲要幾家人分,一家先分得百幾二百個...
相信似係為啖氣,有時怒氣呢D 野一開始有因,積積下就莫名其妙地憤怒...但當然最大影響係事主本人,
日日諗埋D 生氣野,想唔嬲都難。落毒致死呢D 野真係撲朔迷離,但事主明顯係深信不誤,再以此為藥引中哂毒,直至殺人為止。

其實倒車番去諗,分又唔一定分好多,百幾二百萬換成世人再連累下一代...值唔值?當然不值,但加上「放不下」...就真是無得計價值了,癲左先算。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 hendry9881 於 27-6-2018 10:07 發表
其實條女攪甘大壇野,準備好晒,講數可以係屋企……酒樓
反而揀公園
一打四,係其他地方反抗時除時有架餐反抗到
係公園空嚝地方,真係任佢玩,走得去邊
有可能特登比人睇。。。仇恨令她完全失去理性

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 magichour 於 27-6-2018 13:23 發表

或者有人乘機反金屬彈
都冇講話边類氣鎗。。。
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

唔明佢經常接觸開真鐵點解會對玩具槍有興趣. 打驚仲話姐.但D槍係愛嚟收藏多.

引用:
原帖由 Xgun 於 27-6-2018 14:58 發表
唔明佢經常接觸開真鐵點解會對玩具槍有興趣. 打驚仲話姐.但D槍係愛嚟收藏多.
大把燒開真鉄既有玩Air gun喎,軍醫班「A仔」朋友屋企不知幾多AIR GUN /AIRSOFT GUN!鎗既嘢,係鍾意就鍾意架啦。。。三一支咪少law...

三支「氣槍」左邊支DE 好似細比例模型來
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 T-800 於 27-6-2018 15:04 發表

大把燒開真鉄既有玩Air gun喎,軍醫班「A仔」朋友屋企不知幾多AIR GUN /AIRSOFT GUN!鎗既嘢,係鍾意就鍾意架啦。。。三一支咪少law...
反 airgun 唔奇, 因為靜, 唔係靶場都可以反,反 airsoft 都唔奇, 因為可以愛嚟打驚射人, 但佢個D又唔係 airgun, 又唔係可以愛嚟打驚既 airsoft, 而係愛嚟收藏既槍種, 收藏既都收藏真鐵啦,唔通 model gun 咩, 所以唔明.

引用:
原帖由 Dave 於 2018-6-27 15:08 發表
三支「氣槍」左邊支DE 好似細比例模型來
究竟係右邊支1911大,定係中間支DE細

引用:
原帖由 Dave 於 27-6-2018 14:25 發表

個女人份工都唔惹小,雖然唔一定大把錢但生活應該無咩問題,800 萬仲要幾家人分,一家先分得百幾二百個...
相信似係為啖氣,有時怒氣呢D 野一開始有因,積積下就莫名其妙地憤怒...但當然最大影響係事主本人,
...
點睇都有抑鬱症...

引用:
原帖由 loveless 於 27-6-2018 15:24 發表

點睇都有抑鬱症...
一点也不奇,可能躁鬱症。。。

引用:
原帖由 loveless 於 27-6-2018 15:24 發表

點睇都有抑鬱症...
唔奇, 佢係訪問都話平時要受唔少氣, 又唔可以出聲...積埋積埋..
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

女疑犯受過訓練、任職專業保鏢,有智慧具體能,理性上一定知藏械、謀殺的嚴重性。她仍然咁做,唯一可能性係極端憤怒、極端絕望。
死傷果四個,件件都幾十歲,聞到棺材香啦,都唔明爭乜!
依家就真係人在天堂,錢在銀行喇……

引用:
原帖由 Dave 於 27-6-2018 14:25 發表

...
真係! 日思夜想! 唔變態都癫 ! 我覺得佢支無牌槍一直用來當自衛手槍用途! 不過買到子彈(Live Rounds)九成唔會就咁寄到入境! 99%寄出時一定check到!

引用:
原帖由 rho837 於 27-6-2018 16:23 發表

...買到子彈(Live Rounds)九成唔會就咁寄到入境! 99%寄出時一定check到!
咁又唔一定, 幾年前吉野家經理藏槍單嘢條友都係就咁寄子彈過嚟. 最後因為包裝太求其搞到跌咗D子彈出嚟至俾人發覺.

發新話題