發新話題

鰂魚涌公園開槍案 多人受傷一女子被截獲

真鐵?

85J可以打穿頭骨,20J可以穿手,就算點22,超近距離開落去要害仲有唔死既?中正後腦、前額wor!

懷疑會唔會係黑火藥鎗?上面堅試過有細路用支黑火藥霰彈打自己個妹定鄰居,冇死,但手尾好長。

引用:
原帖由 horenhim 於 26-6-2018 17:00 發表
似系用Beretta Tomcat或Beretta 950的仿品 .25ACP
又係wor,25ACP me差少少90J,計埋距離真係未必有85J可以穿到頭骨。

引用:
原帖由 HaydanMars 於 26-6-2018 17:26 發表

個保安咁勇
人地係terminator使同你講?

引用:
原帖由 pbay 於 26-6-2018 17:45 發表
開9槍, 中5槍,
其中3槍中頭,
睇黎有練開
John Wick

比佢個上樑不正搞一單咁既野出黎,保鏢行內會大地震。

香港既私人保鏢一直都唔可以配鎗,而家搞單無牌藏械兼非法CCW再加殺人,好難唔令人懷疑係咪有其他保鏢會咁做,如有,已經做到咩程度,至於佢班下樑隨時比人不信任動議飛出局,冇一個富豪會捉蟲入後欄。

引用:
原帖由 magichour 於 26-6-2018 23:33 發表

理論上係, 但為了自保或保護老闆 (通常都是富豪), 有些保鏢會用自己辦法弄到一些武器. 不一定是槍, 可能是伸缩警棍等
理論上伸縮警棍彈弓刀一類AO武器都係違禁品,見過有人係18樓想買警棍套,即刻被要求出示證件,於是佢自己冇癮走左。

不過A_姨間死野夠薑公然sell名牌AO刀,shoot他賣有指環既鷹爪刀,入去前者果陣佢向我落力推介過,但犯法就係犯法,於我而言冇野好心郁,但,由此可見根本難以排除有人可以搞到真品正貨既AO野......

香港01掘到條友公然係香港拍片教人用鷹爪,當香港法律死架?

似係有兩野散手、有d話題性就自我陶醉果挺人。

引用:
原帖由 Dave 於 28-6-2018 13:42 發表
我地尊貴既區議員又有野發表,大家請起立

https://m.facebook.com/story.php ... ;id=529022293813507

佢個髮型起立左。

發新話題