發新話題

中國智庫:中國經濟快爆發金融恐慌危機

引用:
原帖由 Dave 於 3-7-2018 11:08 發表
身處中國國土又期望中國收皮的人...真是理解不能...
如果有米搬左去外國定居之後指住中國大叫天滅中共是可以理解,黃蕉白肉都算半個白人。
但中國一收皮,香港一樣收皮,就好似一個農場,乳牛笑隔黎隻豬比人劏抵X 死天滅肥野,
之後豬欄入面隻豬又笑埋一份...
唔知係關風水定地運事,
"所謂國家好, 香港好", 從歷史數據睇係一句反話.

香港都見證幾次不同版本既中國收皮, 一次清朝, 一次民國,
近果幾次大收皮就唔多提了, 反正咁橋每次香港都得到一輪爆升機會.

引用:
原帖由 JBL 於 3-7-2018 17:32 發表

同樣亦得到一輪難民湧入既機會,到時請P兄收留佢地.....
難民交俾左膠得喇, 錢交俾我

引用:
原帖由 loveless 於 3-7-2018 18:39 發表
運用P兄的歷史引用, 政治邏輯同數據換算,
中國收皮=香港好,
今年支爆普天同慶,25年後香港人口就係4,840萬人.

當然, 天滅中共點解人民反而要走難, 我唔太明.
再者, 21世紀香港再多3,000萬勞動人口有乜用, 我又係唔太明.
你都識講天滅中共普天同慶,
300萬出逃寄居香港既中國人,(仲有過千萬出逃英美加澳紐炎黃子孫), 到時自然回歸袓國河山大展拳腳, 建設新新新中國
香港人口壓力即時舒緩, 唔洗填海填水塘, 又少一批人搶奶粉床學位, 大家亦少左衝突怨氣,
你話係咪好先.  

引用:
原帖由 JBL 於 4-7-2018 16:43 發表

你既輕挑式回覆只能顯示你既理虧同失敗,所以話你小學生水平,真係無話錯你既。
回唔到 ?

引用:
原帖由 loveless 於 4-7-2018 17:08 發表

我已習慣P兄既回應模式
習慣就好

發新話題