發新話題

[認真] 又一單

1 個讚好! TOP

恐佈。。今日香港有人「中文水準」同理解能力幾咁恐佈。(學問好重要。。。。!)

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

天天有人小題大做,借題發揮~~

1 個讚好! TOP

佢應該係俾人篤嘅。
引用:
原帖由 olw0978 於 25-7-2018 06:52 發表
天天有人小題大做,借題發揮~~
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

江wu 傳聞,如有雷同...純粹撞棍。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

有人報警,仲要個牌頭開到鬼咁大..有槍.. 警察唔做野先奇.
佢地唔搵埋SDU去做,相信佢地都知道是玩具槍了. Thx for sharing.

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 kornhill401 於 25-7-2018 10:51 發表
有人報警,仲要個牌頭開到鬼咁大..有槍.. 警察唔做野先奇.
佢地唔搵埋SDU去做,相信佢地都知道是玩具槍了. Thx for sharing.
正解。。。

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

1 個讚好! TOP

原來吹水要有學問有知識至做得, 睇嚟小弟真係對吹水一詞好有誤解, 罪過, 罪過 ....

2 個讚好! TOP

原來呢度係嚴肅到唔可以討論時事,甚至一個Member可以制定呢度只可以講某類題目。長知識了。
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

照計係有內情既,人玩鎗我玩鎗,人有十支我有十支,人試鎗我試鎗,點解拉佢唔拉我既?

個氣鎗界secret頁都爆唔少個別人士既臭史,望落仲有涉及詐騙或傷人恐嚇既事,氣鎗本身係灰色,加落其他野度就係黑色。報紙同你講因為佢藏有彷製鎗比人拉,1+1 = 2,但事實往往唔會好似報紙咁簡單,可以係 (a + b + c + d) * e = 2。

重要既係自己問心問人都無愧,其他既野食下花生就算啦。

4 個讚好! TOP

奇怪,呢度好似講緊單新聞,又由太平洋扯到大西洋。
原來單新聞關「中共係壞人,美國係好人」事。又一個閲讀障礙症患者?
又再長知識了。
引用:
原帖由 美味炸雞脾 於 29-7-2018 05:07 發表

你講「討論」?真的比別人好笑千億萬倍

立場優先的你,先明言自定中共係壞人,美國係好人,然後「討論」中國時事為負面,一知半解、主觀地自稱客觀去扭曲事實

如果 抹黑行為 名為「討論」,在你身上就 ...
究竟世界上還有神嗎?

2 個讚好! TOP

事實上,由你鞭呢個Post開始,已經唔係溝通,係攻擊。
而且響呢度開Post吹水,講乜都唔需要你批準。你唔鍾意就行番出去,OK?
阿「準版主大人」。
引用:
原帖由 美味炸雞脾 於 29-7-2018 15:17 發表

看來以後同你溝通要:
〔題目〕Xxxxxxxxx
〔序〕Xxxxxxxc
〔內容〕Xxxxxxxxc
       Axxccccc
        Bxxxxxx
〔比喻〕Xxxxxxxx
〔例子〕Xxxxxxcc
〔重點〕Xxxxxxxx
標題黨長老

呢篇新聞等於「日 ...
究竟世界上還有神嗎?