發新話題

青年立法會外藏1.1J氣槍,被控無牌管有仿製火器

其實無謂為嘈而嘈啦.....如果佢唔係佔中人士而係愛港之聲,睇下會話佢「抵L死白L以痴」,定係話白白要個智障受苦好慘....

平心而論拎住一枝氣槍去呢D咁敏感的地方,對一個路人甲的想法,都唔係正常事.....重點唔係枝槍有無實際殺傷力,而係如果佢於示威現場突然亮槍,會造成幾大混亂同幾大連鎖意外,無人可以想像到......正如大部份正常人唔會信拎把刀出街係因為鍾意食生果一樣,要令人信佢拎枝玩具槍去示威區係無目的,都唔係易事.....

P.S.我信係有選擇性執法,但似乎同呢個case唔太大關系

1 個讚好! TOP

而我本來不知道陳X天是誰, 但經特區政府大力曲線宣傳之下, 我覺得佢有潛質變成陳近南

引用:
原帖由 loveless 於 7-8-2018 17:05 發表

P兄原來都有"唔公平"同"客觀"既概念.

下下動機猜測,背景聯想真係 bad bad 啊
ching 你真搞笑

引用:
原帖由 Jonny.R 於 7-8-2018 17:12 發表

買二手槍 你都可以開返個二手post, 或者對話記錄
你自己識搵野做証明嫁何?

N年前,地鐵站等人去打cqb
比警察逗,咪照直講我個袋有咩 去邊到同去做咩
睇都冇睇就放行

杞人憂天驚被拉果d,扔哂屋企d槍咪身 ...
到今時今日仲講到"杞人憂天" 4隻字, 都算幾離地下

引用:
原帖由 pbay 於 7-8-2018 17:57 發表

到今時今日仲講到"杞人憂天" 4隻字, 都算幾離地下
點解會講唔出 願聞其詳
我行得正企得正 玩馬記力 又冇JJ槍 又唔拎出街自衛 怕甚麼
除非閣下真係有野要驚 自己知自己事

引用:
原帖由 geoprotex 於 7-8-2018 17:32 發表
而我本來不知道陳X天是誰, 但經特區政府大力曲線宣傳之下, 我覺得佢有潛質變成陳近南
阿公報仲搞笑,頭版話佢一腳踏幾船,圖文並茂,班老左仲用佢五十幾年抹黑方式,得啖笑。
而家d年青人會講,搞港獨有女圍,又可以溝咁多女,我都要去做。

引用:
原帖由 queen 於 7-8-2018 17:13 發表
其實無謂為嘈而嘈啦.....如果佢唔係佔中人士而係愛港之聲,睇下會話佢「抵L死白L以痴」,定係話白白要個智障受苦好慘....

平心而論拎住一枝氣槍去呢D咁敏感的地方,對一個路人甲的想法,都唔係正常事.....重點唔係 ...
唔會喎, 港共公安放生土共/大陸話罪犯係常態, 榴槤乜乜乜你都識講啦
如果連土共都會拉, 正常市民已經完全唔駛諗入硬, 仲得閒幸災樂禍咩?

引用:
原帖由 Dave 於 7-8-2018 15:10 發表

自衛...即係支槍既目的係用黎射人啦...真係 7 7 7 JACKPOT...

簡單D .. 朋友送...拎去整...二手收...地下執...咩理由都好...係要玩自爆...呢D 隨時監都有得坐既場合就唔好玩「機智」啦...正經搵個律師...真 ...
我覺得佢地理念係好,但可惜有勇無謀。

都話唔好睇咁多TVB膠劇啦, 2018年仲信用槍自衛無罪? 回歸左20年啦, 被強姦反抗都會被色魔反告傷人架
引用:
原帖由 loveless 於 7-8-2018 14:30 發表
https://www.thestandnews.com/pol ... AA%E8%BE%AF-%E7%8E% ...

引用:
原帖由 Jonny.R 於 7-8-2018 18:02 發表

點解會講唔出 願聞其詳
我行得正企得正 玩馬記力 又冇JJ槍 又唔拎出街自衛 怕甚麼
除非閣下真係有野要驚 自己知自己事
書店果幾條友都係行得正企得正, 出下書, 又無暴力, 無犯法, 本來佢地都諗怕甚麼.
結果就洗頭艇

如果呢單野唔過JJ,無拎出黎指嚇人咁都入得,
咁你屋企成堆氣槍, 其實已經有野要驚.

等等,佢對氣槍嗰Part嘅憂慮並不是冇道理,近排傳聞老廣洗太平地似乎並不是空穴來風;至於書店事件,係政治事件,與本題目無關。P兄可另開Post討論。
引用:
原帖由 JBL 於 8-8-2018 12:31 發表

咁你仲唔快D放晒D槍,退出wargame界?一味淨係識網上9UP扇風點火加妖言惑眾自已又唔做實事只會令呢處D師兄更加小看你哦!
究竟世界上還有神嗎?

其實有師兄開Post,我先至知。
但正如你所說,只是「傳聞」。
引用:
原帖由 JBL 於 8-8-2018 13:19 發表

有相有真相,真係有人被拉至有得討論,否則永遠只係傳聞,捕風捉影自已嚇自已無意思,仲有,點解話洗太平地但淨係搞Q記?唔見搞下名搶及童工既你又知唔知吖?
究竟世界上還有神嗎?

案中16歲少年係愚蠢,佢第一日作供,話因為見到有「本土、獨派」人士集會時被親建制派襲擊,因此陀枝氣槍用來「自衛」。佢o甘講即係同法官講自己唔相信法律、遇到衝突時計劃私自用武力解決(行私刑)。

發新話題