16 12
發新話題

[KWA] UMAREX 官方授權 416D GBB 開箱文

而家街價至少3K以上
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

我想改CQB版

附件

16-9-2018 17:02

最終改短內外管,拆前後準星,換尾桿環,換海軍托⋯⋯⋯暫時玩住先

附件

17-9-2018 19:06

引用:
原帖由 Kwind 於 17-9-2018 19:30 發表

順眼返好多
主要尾托嗰一part問題,唔難改嘅

回覆 36# 的帖子

https://www.evike.com/products/54106/

二手收,我都唔知香港邊度有

引用:
原帖由 等放工 於 18-9-2018 18:05 發表
何B有
https://shop.ehobbyasia.com/cata ... x-62x29x20cm-od-bk/

不過無得較高低其實唔好用, 當個箱既附加功能會好D
TMC都有類似既架, 淘寶都有
其實呢個箱係比你整槍用而非射撃用,所以無需較高低

引用:
原帖由 等放工 於 19-9-2018 00:31 發表

我有呢個箱, 正正係整槍先需要較高低
airsoft整槍最需要咁樣架槍就係cal sight/cal hopup, 有得較高低先方便打平枝槍做呢兩樣.
無得較高低只能說好過無, 整其他野都好少需要要架起支槍
真鐵有清槍需求, airso ...
所以我話唔係for射撃用,斷估你cal sight同cal hopup唔會唔洗射掛

引用:
原帖由 等放工 於 19-9-2018 11:26 發表

所以咪話唔好用. 真槍就話用來清槍, 玩具cal槍都唔好用, 咁有咩意思, 仲買多個shooting stand咩
同埋上面師兄係問個"架", 無論係當display stand 定 shooting stand,
重點係依家都有另一D咁上下價錢, 可以教高 ...
你都幾鍾意抝頸,不過算,唔想騎劫D兄個post,個人喜歡啦,ok

引用:
原帖由 Dave 於 19-9-2018 11:44 發表 who care  
費事又比人話我大蝦細

引用:
原帖由 Dave 於 19-9-2018 15:59 發表

等放工兄未必係包拗頸,但有D 野真係諗多左。
本身J 大個GUN STAND 係為左DISPLY 同埋玩槍時放住先唔洗下下拎上拎落用,
並無幫助SET 槍功能。
真是要談到幫手ZERO 請買呢類

https://www.youtube.com/watc ...
我都費事用佢抝,沒完沒了,人地話架跑車靚,問邊度買,佢同你講點解唔買四驅車,跑車香港跑唔到⋯⋯⋯⋯⋯咁人地而家問跑車嘛,咁你衝出嚟講四驅車做咩?你點知人地唔知香港跑車無咩用?人地要型啊∼
唔好成日話我地老屎忽串,係你啲新手係唔係都衝出嚟擦存在感

唔好離題,講返支KWA 416先,正如D兄所講,VFC 416D托係唔可以直上KWA, 真係會好實,要打磨托嘅內壁先得

附件

19-9-2018 17:36

回覆 61# 的帖子

講完邊度買本來件事已經完,之後嘅已經係廢話,新唔新手唔係睇AC, 係睇態度,如果你認為AC代表一切,咁你耐極有限

再講返主題,試過VFC 416 grip係唔可以裝上KWA, 結構上好大分別,KWA個grip有兩條軌用嚟補強,令個grip無咁易搖,而VFC個grip筍位比KWA窄,除非有強力改裝技巧,唔係應該改唔到,至少我改到一半放棄左

引用:
原帖由 等放工 於 19-9-2018 19:09 發表

我講個箱同類似產品既資訊比個問起師兄聽, 就係廢話, 你講果啲又算乜呢?
新唔新手係睇態度, 唔係睇acc, 好啱呀! 版主你咪以身作則做緊示範!
人地又無話要個箱嚟做咩,只係問邊度買,明唔明?人地有興趣再知落去自然會再問,明唔明?全世界唔係只有你識上網搵資料,明唔明?我話個箱唔係set槍用,你係要抝無得調高低,咁咪廢話囉,係要講Cal乜Cal物,我都唔知你為咩咬住唔放,要抝到最尾無聲出先係贏?

而家逼我大蝦細,分界線以下,再離題禁言
—————————————————————————

16 12
發新話題