發新話題

[KWA] UMAREX 官方授權 416D GBB 開箱文

引用:
原帖由 Kwind 於 16-9-2018 08:43 發表
感謝DAVE兄詳細開箱文

如果唔介意些少刻字上唔像真...剩睇個價+性能...感覺上KWA呢支牌面上真係屌打VFZ 0個支

KWA原裝又跟鋼BOLT...又鋼barrel nut...VFZ就算最新款0既416A5呢D件都仲係合金/鋁...要自己加錢換 ...
玩416款唔計較貴價我覺得始終砌支馬記表現最好,CNC身外表靚性能又最top
一般價位得V記同K牌其實半斤8兩,都有佢自己系統隱性鍋氣但有得FIX
https://www.youtube.com/watch?v=v2Yz_r77OWg&feature=youtu.be

以呢兩個比較
K氣化/性價比>>>V記
V記外觀質感/造型仿真度/夾重量>>>K牌
V記氣化可以改方仗輕夾解決成本平唔貴, K牌重做表面處理加刻字唔平了
玩416我只等馬記原廠出,現時覺得如果唔在意外觀K416係比V值得入手,d因硬件上包鋼煲
但外觀又真係好重要會令你入定唔入手 ,
總結:砌馬記啦

引用:
原帖由 Dave 於 16-9-2018 11:45 發表

馬記416 KIT 基本上真是相當捨得洗或者相當有米先會玩...
一支416 KIT + MARUI M4 MWS BASE = 3 ~ 4 支 馬記了...已經唔係貴少少的問題,而係貴幾倍的問題了。
見在下買了3 支416 加1 支417 都知在下是H&K 粉, ...
同價位外觀(V)VS氣化(K)又幾難選擇,雖然兩者都可靠改裝/客製提升不足地方
但一買即玩個feel(K)Full得爽d又包鋼煲計性格比係吸引d,
(V)改夾提升氣化既話整得好雖然效果好但唔係包整到,想少D野自己動手都係拎(K)客製表面處理+刻字再搞搞HOPUP同上彈基本上好玩了
有米捨得用IPX2代咁玩416一定砌CNC身馬記

引用:
原帖由 罪與佛 於 16-9-2018 14:14 發表
KSC結構的hopup,都是難調非常,而且就算最終調好了,打完三兩匣又會走位,稍長距離下彈道不甚穩定,在手槍,MP9,Kriss Vector上的經驗都一樣
換完補品會有所改善,但都只能稱為夠用(但如果在香港CQB距離下就無問題,大多在 ...
當年KSZ M4 VER1 3片身+外觀肉肉錯失良機已注定唔會夠WA系統巿場普及化左玩了
到後期出V2仍然外觀肉肉又比馬記V記方仗新出夾注,難突破港台日玩家會注意外觀既市場
不過自從mega AR15獨特款+外觀有進步先再吸引到唔少玩家投入, 今次416外觀都OK又冇m4系統咁多競爭對手應該可以佔返咁上下市場

今日見27魚算唔算合理?  同埋實物外觀都算唔錯比想像中OK

引用:
原帖由 no-name 於 18-9-2018 22:57 發表

求鋪名
靚姐度有

引用:
原帖由 Dave 於 18-9-2018 20:57 發表

算抵
416之中呢支氣化有,包鋼煲,外型OK個價算幾有吸引力,
要挑剔最唔順眼就係gi夾d白字冇好過有。。用pmag外型順眼好多只係有d重

發新話題