發新話題

[KWA] UMAREX 官方授權 416D GBB 開箱文

Ching 我新買左枝417有漏彈既問題.
問題唔似係Hop Up到,
因為當我Cock第一槍既時候,
粒彈係好穩陣咁上係Hop Up到,
點Fing都唔會跌出黎.

但當開左第一槍, 之後就粒粒都上唔到係Hop Up到,
我發現粒粒彈明顯被推前左,
所以就出現漏彈問題.

想問下要點整好?
So far, 我要換左粒Hop Up試左先?
定銼短啲啲個出氣咀好?  依個做法就有啲劍走偏鋒.
同埋想問下飛機係復位既時候會唔會有機會出現第二次出氣?

引用:
原帖由 Dave 於 11-5-2019 21:58 發表

在下沒有KWA 417 ,所以不能好實在答到你。
只可提供建議。首先HOP UP 請問有沒有調高一點? 因為如果是 0 HOP UP ,壓點近乎無,受BLOW BACK 前衝的撞擊,很是會直接將粒豆撞出CHAMBER。
如果HOP UP SET 高了 ...
多謝Ching既建議先
Hop Up我試過調到最高, 但問題仍然存在.
推彈咀無明顯變型, 只係推彈咀, 出氣咀有磨銀左, 不過出氣咀個圓邊有部份出現倒角
陣間我試放圖黎, 相信會比較清楚解釋到.

Link of Original Images: https://imgur.com/a/ewMrCCt

回覆 99# 的帖子

咁我想問下楓葉HOP UP 膠
唔覺有出過針對KWA HK417 ?
係唔係用返出俾 KWA M4 就可以?
Thanks

回覆 101# 的帖子

Thanks for your good advise
先試左換Hop Up,
係粒Barrel Nut真係好實,
落Penetrating Oil都唔係好Work
揾日買枝噴燈

我都係燒左佢幾分鐘先
套枝鐵通落月牙扳手再開
其實最重要你都提過,
就係夾得實個槍身
只要輕輕一壓,就開到