發新話題

[Marui] Glock 19 Gen 3 (10 月 25 日發售)

回覆 246# 的帖子

Detonator 原來有出鋼 slide? 見呢個 FB 3 月有個 post 係講 TM USP 鋼 slide

引用:
原帖由 tf141 於 2-1-2019 21:21 發表

佢問鋁slide.....
鋼既我冇留意,都買唔起
其實Detonator我都唔捨得買....得一枝PX4
純粹好奇原來 D 牌有出鋼啫手∼ 因為喺香港未見過麻∼

其實有冇風收到幾時有原版鋁是拉出?  謝謝∼

引用:
原帖由 ayaka 於 18-1-2019 16:26 發表
韓國d 牌出左,日本賣緊,hk 就唔清楚
係 wo D 牌,不過我想落場唔捨得買黎用

引用:
原帖由 ayaka 於 18-1-2019 16:26 發表
韓國d 牌出左,日本賣緊,hk 就唔清楚
話口未完,西京啱啱返左,價錢不明
其實我覺得 D 牌外管全部都好令身油淋淋勁痴指紋,我自己就唔太鍾意,真槍都唔會咁卦

花多眼亂... 老原款仲係頭痛買邊隻好...

喵好很貴又多條我冇用既管,鋼件又怕傷個中身
BA 平少少但錯 Marking?
韓仔出奇地平但外管好肉
巾魔新年前有?但唔知幾錢
吉打銳意開發中,但得黎都發左 mo

頭已痛,所以仲 keep 住打膠身

引用:
原帖由 ayaka 於 24-1-2019 12:03 發表

我都係玩緊原裝slide, 等下多D補品先
可能韓仔都會出鋼架
韓仔 D 鋼仲買過喵... 如果玩鋼只可等吉打

引用:
原帖由 tf141 於 24-1-2019 12:07 發表

D牌外管做錯咗 ?
btw, D牌序號都係跟Marui
其實我唔知係做錯定真槍係咁,手上有 HK45 M&P9 M&P9L,HK45 同 M&P Slide 顏色唔同,都好靚仔
但 3 條外管都係好閃身既黑色,比老原仲似膠... 仲勁痴指模,再加拉幾下 slide 已花...
G19 都係咁既色... 可能係小弟唔識貨,但小弟就麻麻地...

附件

24-1-2019 12:17

24-1-2019 12:17

琴日行過槍街,巾魔出左原裝樣鋁是拉,賤價 6 魚... (其實係同佢地既其他原裝是拉同價)
好好好後悔新年前入左條千幾銀既 Nova TTI 是拉粗打

下身未有,巾魔喺 FB 話未咁快
槍都未返,波波話日本都斷晒貨唔知幾時有

見明搶返左條 threaded barrel,手㾗又入多 set 巾魔是拉砌返普通款,小小 Review

巾魔是拉冇乜特別,造工同之前 17 22 差不多,數準直上冇痛苦
後西個窿一如以住有心造細 D (原因詳見佢地網站),如果要用返普通馬記數後西就要自己執一執隻腳
刻字都係偏淺,有小小扣分,但勝在夠平,所以絕對收貨

條 Barrel 個牌子小弟第一次用,2 舊半,成色都唔錯
冇跟個 thread protector,thread 頭可以拆,轉其他牙或直頭扮普通 barrel?
唯一係扣住 hopup 座做跌管個窿窿跟足馬記膠管咁開法,但因為佢係金屬管同做得太直角,所以會卡住回唔晒膛,只要輕輕執返少少做斜角就 ok

整體上 2 件都小執 OK,唔錯幾抵玩,報告完畢

附件

4-3-2019 01:18

引用:
原帖由 tf141 於 4-3-2019 01:43 發表

14mm逆牙?
yes

本身影左相惗住 post,但見 JJ 媽咪都返左貨,所以貼 link 算~ 人地影得靚 D XDDDD
shop. JJ媽咪.com/pro-arms-airsoft-aluminum-14mm-ccw-threaded-outer-barrel-for-tm-model-1-9-gbb-pistol-bk.html

有原裝 marking,但因為我一早換左金身,所以唔知上老膠是拉有冇問題

乜咁搞啊...
剛買完條  Nova TTI 就即刻出條平既巾麼是拉
再買完條巾麼是拉 + threaded barrel 夾硬上 RMR 佢就即刻出條 RMR 是拉 + threaded barrel...
好難捉摸啊!!

發新話題