發新話題

$600-1000入門金屬槍選擇

其實我Marui原裝膠鎗都係照打Topgas.....

引用:
原帖由 boy1420 於 18-12-2018 20:35 發表
其實都係心痕,想買支金身的槍…比過理由自己
咁你覺得VFC HK45CT點?
我唔知而家有冇平咗,我買果陣好似係$1030

引用:
原帖由 boy1420 於 18-12-2018 23:21 發表
之前試個馬記支hk45,覺得大細同hi-capa 5.1差唔多,
想買支細d,暫時唔考慮佢
另外見幾位C兄都介紹vfc d槍,似乎都幾穩陣!
thx
HK45應該係係同Glock 17差唔多,比起Hi-Capa 5.1短
Anyway ,這講既係HK45CT,即係Compact Tactical ,係細枝d既

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 18-12-2018 23:53 發表

45ct我就有獲氣既
slide lock勁快收皮
我果枝又冇事,可能係少打所以未有事
其實VFC Glock 19就合晒budget,我果陣買$650,而家冇咗迷版,授權版唔知幾錢呢

引用:
原帖由 Dave 於 19-12-2018 10:00 發表

而家平左好多,初出成1300 蚊,而家1k 左右。
在下同朋友一支黑一支沙色,開心。
之後朋友落一次場支沙色熟練度增加升左級,變左full auto ,在下支黑色無落過場,仍然維持半自動新手武器狀態。
技能解鎖

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 19-12-2018 02:54 發表

地獄成千蚊
我頭水買17G4 都係9舊有找
有拉神係唔同d既

....個價錢

引用:
原帖由 boy1420 於 19-12-2018 11:35 發表
We 支 de我見好多人都話好,金身加行全程,都係童年時的dream gun,不過真係大支咗,暫時唔考慮.....不過暫d都應該會買
Kj po9都係1支多人讚的槍,我都有考慮過,不過唔算輕巧,
暫時考慮緊呢3支 we p99,  ...
睇你既選擇,應該都唔介意marking問題
我突然諗起一枝舊鎗可能fit你既要求,你睇下鍾唔鍾意

1. 平
2. 原裝上下金屬身
3. 細枝 (Compact款)

KJ P229

引用:
原帖由 boy1420 於 21-12-2018 23:01 發表
多謝各位比過意見的C兄C姊,小弟今日出咗槍街,試過幾款想買的槍手感後,
最後因為"地獄"的服務太好及有聖誕特價,出了VFC FNS9 ,果然Blowback係一試難忘,
不過回家後再試玩幾次,發覺好易鎖唔死隻夾,試過 ...
How much ?

引用:
原帖由 boy1420 於 22-12-2018 00:10 發表
$&#^,不過想買果幾支得呢支有特價8拆,另外仲可以即時做普通會員,唔使等生日月
正啦有新鎗玩,下一枝買咩呀

引用:
原帖由 boy1420 於 22-12-2018 14:48 發表
C兄,今年唔買喇…出年先喇,不過禽日係槍街見到支銀色沙鷹同robocop,即時熱血度急升,好想比錢,我應該病得好嚴重
過多幾日咪出年囉,Auto9幾正,我都想要不過冇錢

引用:
原帖由 SSPCHAN 於 23-12-2018 14:21 發表

VFC FNS9我覺得唔好揸手
總比FNX45-Tactical好掛🤔

我都覺得FNX45好伏,果時貪佢個款特別先買,但真係唔好grip
點知冇幾耐出FNS9,我頂佢個肺,如果賣咗佢換FNS9我又唔想蝕(好窮)
因為我已買一鎗三匣+holster

其實.45都唔一定唔好grip,我覺得係FN問題
講真FNS9都唔好幾好,不過如果呢個系列兩枝我會揀FNS9,起碼相對上會好d,同埋FNX45好笨重

發新話題