16 12
發新話題

我想造恐怖份子

我想造恐怖份子

我想造恐怖份子
講笑,其實想用恐怖份子風格玩wargame
較小文講恐怖份子風格
前提是便宜,不太貴 (無$)
最好用我本身槍玩 (最下邊寫),但我知不會合用,純問

長槍 (只買gbb)
只可選ak家族....還是可選其他
vfc剛出一支好像合用,以前玩遊戲恐怖份子常用,忽然忘記款式名
恐怖份子不常用瞄鏡,但我始終玩wargame
我打算不用瞄鏡,不過若果最後真要用有甚麼copy瞄鏡合用
步槍都難選,衝鋒槍完全無.....ksc mac10好像出得好,又合恐怖份子用,但設計....太舊,不現代,難用
槍帶用甚麼 (只得ms2 pts....)

手槍 (只買gbb)
真想不到....沙鷹可能像恐怖份子風格,但不好用 (我覺得)
槍袋用甚麼,mag袋用甚麼.....
kj kp09是不是恐怖份子風格

背心
恐怖份子可能不用,可能較常穿肚兜
但我始終玩wargame....不能長槍手槍mag用褲袋袋....跌壞,遺失,上彈手忙腳亂.....

頭罩
恐怖份子較常穿個頭罩,但我始終玩wargame....要帶防彈眼鏡,我有近視,全面面具不合用.....否則見某面具好型,像打劫用,但我不能用

唔該

我的槍(最喜歡排先)
wa john wick 1911 (kimber warrior) gbb
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb
kwa uspc gbb (壞)
we g18c gbb (壞)
新大洋 ppk gbb (壞)
我的槍(最喜歡排先)
wa john wick 1911 (kimber warrior) gbb
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb
ksc uspc gbb (壞)
新大洋 ppks gbb (壞)
ksc m4 gbb (已賣出)
ksc g17 gbb (已賣出)
kj m9 gbb (已賣出)
we m1911 gbb (壞,已賣出)

[quote]原帖由 gainax 於 30-12-2018 00:51 發表
Akgbb 得大陸仔個支平,但實用性不足落場都係買返正路野比較好,
通常新槍akgbb G/k/W牌連包3夾已經去左3~4千, 唔介意二手其實抵玩d,如果揾到set新淨既就慳返唔少,
其實打game扮恐怖份子用槍造型唔一定要ak, 不過要比人覺得似足恐怖份子,
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 gainax 於 30-12-2018 00:51 發表
Akgbb 得大陸仔個支平,但實用性不足落場都係買返正路野比較好,
通常新槍akgbb G/k/W牌連包3夾已經去左3~4千, 唔介意二手其實抵玩d,如果揾到set新淨既就慳返唔少,
其實打game扮恐怖份子用槍造型唔一定要ak, 不過要比人覺得似足恐怖份子,查住木頭Ak最好舊化埋成件事又幾似既
槍不便宜可以...可以買二手ghk,we,應該ghk較好
不用改槍便不貴,但ak我不大想用,如無其他只好ak便ghk二手
mag真貴...不過無$可先1個mag配手槍打cqb,慢慢找二手mag....以手槍最需要,但真的不知有甚麼可選....
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 tf141 於 30-12-2018 01:19 發表
VFC果枝係咪講H&K G3 ?
果陣玩Call Of Duty 4, 入面d恐怖份子係用呢枝
應該是,但全黑
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

有無人是恐怖份子風格可以分享

手槍甚麼可選

長槍不買ak是不是可選這支,但是不是要全黑

我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 kornhill401 於 30-12-2018 11:41 發表
一於扮'拉燈'個look,(渣)支AK74U,係人都知你扮乜.
我明白,真恐怖份子應拿槍掃射最像
但我始終玩wargame,還是要有長槍手槍背心裝備.....
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 jacko 於 31-12-2018 01:18 發表
呢個問題真係⋯⋯⋯⋯⋯ ,呢度問不特止,仲喺台灣友壇開兩個post問,拜託自己去google下,恐怖份子有特定做型/槍款?唔好咁傻啦∼軍隊咩
我無說有特定做型槍款.....
我問選甚麼槍較合理常見.......
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 jacko 於 31-12-2018 12:55 發表
最大問題要用佢現有嘅,服裝gear佢自己亦有要求,咁⋯⋯⋯⋯仲可以講咩?
我無說要用現有槍.....我只問可不可用
裝備要有要求因我打wargame.....我只要求有長槍手槍背心....有可選的我再選最合自己用的
如g3a3 gbb可選,我會選,比ak合我用....如不可選,只好選ghk ak.....
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 mouselkm 於 31-12-2018 03:40 發表
恐怖份子全世界大部分國家都有,不是只局限於甚麼中東裝,甚麼槍,你到維基看看,而且還有很多極端主意組織和魔教軍火一樣十足,至於槍方面大路量產貨,如正常ar15,正常ak (不一定木身 俄國本土AK100槍族一早有外銷,保加利 ...
唔該

你有認真回答,無當我說笑.....
我會先看看你說的

另問有無電影推薦,有恐怖分子造型看

唔該

我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 werewolf319 於 31-12-2018 16:23 發表
你好像以為自己很風趣........
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 jacko 於 31-12-2018 15:03 發表

點叫合理常見?都係嗰句,唔係軍隊制式化,唔會有咩合理常見,嗱起手有咩用咩
我就是問這個...恐怖分子不會隨手用g28...
可能,黑市槍....
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 mouselkm 於 31-12-2018 16:24 發表
現實恐怖分子和電影差很遠,我覺得民兵和恐怖分子裝備上是近義詞,你可以Google民兵或PMC看看
現在看

唔該
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 Dave 於 31-12-2018 15:37 發表

沒有補充
這就是問題....上網找恐怖分子是這樣
打wargame不能.....所以我問
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 werewolf319 於 31-12-2018 16:38 發表

Wargame落場風格
見你個題目以為你好風趣咋
我比你好一點.....
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

引用:
原帖由 geoprotex 於 31-12-2018 16:34 發表
正確黎講應該係民兵look, 除中東地區之外各地民兵(非洲/東南亞/南美/東歐)大部份都係著便服多, 用槍方面AK一定係世界通行, G3/FAL在非洲都常見, 美國品牌在南美都常出現
唔該

剛剛看.....G3都是軍人用
fal,galil較多但無gbb....可能選ak最好

手槍選甚麼....
我的槍(最喜歡排先)
kj p229 gbb
vfc mp7 gbb

16 12
發新話題