發新話題

[others] 想砌m16a4

想砌m16a4

https://www.youtube.com/watch?v=OGHKD_X6-Rw影響, 小弟想砌枝硬托,20吋管,iron sight(最好係carry handle式)m16
用黎收藏打靶用
應該用GHK m4 v2定Marui mws(栗米筒版?)砌?
如果可以希望師兄可list埋要上外觀件,小弟對gbb冇咩研究

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2-2-2019 19:00 發表
2枝都唔得

m16a4 係行burst, 冇full auto

同埋砌咁長管通常有2個問題

1. 過火
2. 用短內管既話有機會bb彈中外管/火帽
ghk m4 加 tnt 455管會過火?

唔使三連發,反正我都淨係用單發

引用:
原帖由 cky0311 於 2-2-2019 20:36 發表
Ghk m4 14.5寸原裝夏天有機會過jj
敢玩20吋即係得marui mws可以玩?
但好似聽過mws原裝唔夠力推敢長管

題外話
ghk m4 v2 加tnt set , 準度會唔會好過原裝mws?

引用:
原帖由 Opica 於 2-2-2019 20:51 發表
要自己再調較
而且tnt要至少1.7j + 0.36g bb先出到效果。
no problem 唔打game

引用:
原帖由 matthong 於 3-2-2019 13:58 發表
大蛇啦,一步到位
借Post:http://www.arms-cool.net/forum/thread-188357-1-1.html
窮啊
Btw 大蛇枝m16a4幾銀?

我都係ghk m4 v2改硬托、魚骨同20吋外管算

引用:
原帖由 cky0311 於 3-2-2019 20:56 發表
幾多力啊
台灣個邊有人試tnt大流量飛機加aps-x 370管岩岩踩界, 我唔改飛機, 淨改aps-x 455管應該唔過jj呱

引用:
原帖由 gainax 於 3-2-2019 22:43 發表

窮窮地買份豬p kit過下癮都ok架
ghk?

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 3-2-2019 23:29 發表

g&p
據聞g&p要改準好難搞

回覆 36# 的帖子

首要係m16a4個樣跟住先係準度, 希望至少30m入晒a4紙(ghk/mws加tnt 455管同hop up)

發新話題