發新話題

[GHK] GHK AK邊枝最好?

邊枝最好唔敢講,正如樓上所言,都差不多。但我自己覺得下摺托的 AKMS 真的不太好,不論改樣及實用性都比其他摺托/硬托更無選擇,而且個下摺托很不牢,舉槍時不太舒服。

我自己喜歡 762 蕉匣,有種賊王霸氣 feel,如果是 545,最衰無廠出深棕色,而市面所有橙色無一像真,而且顏色極樣衰。。。

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 10-2-2019 16:23 發表
多謝各位ching先
姐係咩都好 唔好簡underfolder such as akms aims
Not exactly,正宗羅馬尼亞 AIMS 有側摺也有下摺款:

http://firearmsworld.net/romania/romak/aim.htm

而 GHK 出的 AIMS 是側摺的鐵線托,好穩陣的!

GHK 出過兩款下摺型,一款是 AKMS,另一款是 AKMSU。

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-2-2019 14:11 發表

呢到好似有post教diy仿電木上色
但545匣好似錯造形?
市面的膠匣真係無隻似樣喎
http://firearmsworld.net/russain/kalash/acces/mags.htm

個人認為,匠神果隻簡直樣衰到極點

回覆 12# 的帖子

兩者我都接受唔到

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 10-2-2019 21:13 發表

唔知改唔改全行程好
落場定收藏用?落場用就免了

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 10-2-2019 21:17 發表

象神sear 同tnt hop得唔得?
匠神鋼司牙是必換的

引用:
原帖由 48191 於 12-2-2019 07:17 發表
其實我仲裝埋呢個,令到行程縮短,令佢一打連發,仲快過AEG......
https://youtu.be/1UZ7us3_DXw
Interesting.  請問師兄此玩意可從何入手?

引用:
原帖由 48191 於 12-2-2019 09:58 發表
法國FG......
Oh, I see.  Thank you.

That means it is not available in HK.

引用:
原帖由 48191 於 14-2-2019 07:19 發表
GHK係要起碼用到0.3珠先穩定㗎喎!
原來嗰粒叫「老鼠屎」,楓力管、50度膠,夠喇!
又不一定,我只係換楓葉管,60 度膠同鋼司牙,其他原裝,打 25 珠都好穩定呀。。。

引用:
原帖由 416之神 於 14-2-2019 08:31 發表
請問係用原裝hopup座嗎?是不是用電槍的楓葉膠?謝謝。上網都揾唔到其他人教改,好慘。同埋成日jam彈。。。。
我是原裝的 hopup 座無改,膠應該是楓葉,魔膠或者是挑戰者三者其中之一,不好意思,時間太耐唔係好記得

引用:
原帖由 ballballmoon 於 14-2-2019 15:18 發表
AUTO 穩定嗎

未見任何異常,但我現在要趕 project 及應付 4 月考試,最快要到 5 月份才可再次落場出戰,期間也無法試槍及拍片。

唉,離上一次出戰,已有 3 個多星期無打過釘,手痕到不得了。。。

回覆 105# 的帖子

我已知司牙是必爆的,也聽聞不同隊友有過爆哭泣座及斷 hanmer 經驗,但各自都以為只是個別事件或人品問題,如此看來這些同屬消耗品,何時要換只係時間問題。。。

回覆 118# 的帖子

我好采,暫時只係試過交戰途中爆司牙,連發失效變單發,其他未遇過,不過當時也虛驚一場

引用:
原帖由 tf141 於 17-2-2019 11:36 發表

Sidearm大顯身手既好時機
這是肯定的,交戰中大槍無故壞了,雖然單發仍能用但不知持續下去會引起什麼現像或損傷,放棄大槍換 sidearm 是最自然的反應。

發新話題