發新話題

[認真] 合約撕爛左仲有無效?

引用:
原帖由 ner 於 22-2-2019 23:10 發表
抱歉長文

頭先係油麻地站向槍街方向巷仔有人塞左張免費健身試玩卷比我(塞得幾有技巧, 總之結果就係我拎住張野比佢截停左), 佢話前面轉個彎幫佢手吸個印儲員工積分就走得

本身對健身無興趣亦無錢去做, 諗住快手 ...
合約正本C開以經再無效! 如果唔放心可以書面通知該公司及即時打去card center即時終止所有付款!

記住! 問你取身分證/信用卡等等就回答‘冇’! 再凶你就説‘冇載’! 可以報警!

要你‘簽名’一樣係唔簽名!

再凶你就講句! 冇時間要即時離開!

以上對答就算給他們錄音都做不出任何事!

我早年二十幾歲人打工仔時遇過呢類迫你簽名及碌信用卡事件! 呢班老千專找初出來打工班後生仔及C9!

當年收到個電話話我中獎! 明知係老千旅游會籍騙局, 我話唔要! 個女仕就日日打來求我上一上去收左件禮物close個file! 成兩個月不停騒擾...

同事敎路, 個銀包鎖係公司櫃桶, 只袋幾十蚊上去, 重要記住唔好簽名及唔好應承任何事情, 只同打電話位女仕講冇興趣冇時間! 唔會買任何服務! 唔好打電話來取奬品及sell任何產品...

一上到去找到個位扮OL既C9! 當面講完, 她笑笑口話冇問題, 只係話人多請你入會議房等一等我取份公司資料簡介給你, 你可以介紹给朋友!

鬼事情就發生! 入會議房坐左十分鐘她就入來给我文件, 又講公司簡介再問我入會嗎! 我話唔入, 她就屈我非禮, 行向門口開門叫保安及上師入來屈鳩我....

to be continue!

其實唔咪好呀嬸! 中女OL feel!

屈非禮都只係想恐嚇我簽合同及碌五萬幾卡數!

我就打死都唔會簽任何嘢! 搞到去差館!

引用:
原帖由 YMM 於 24-2-2019 01:59 發表
咁你有冇問佢可唔可以渣手十下?
當時佢地凶我在先! 我話冇銀包係身冇身份證又冇信用卡唔會簽任何文件, 我平時把薪金轉入呀媽個戶口供樓! 如果你想簽名不如叫我呀媽來簽! 班PK跟着真係問我屋企電話打去找我家人問! 又叫我簽張支付現金欠單! 自己知道當時屋企人係外國住未回來, 個電話只得留言! 我再講: 你不如放我走吧, 當時班PK講大左話要報警, 咁冇辦法之下為有我自行報警! 警察上到來, 我聽到他們講又係呢間...班估淢仔保安閃哂, 我就打電話問有冇相熟律師! 落口供時個CID都提醒我如果你冇非禮個當時人就一定堅特話冇, 第二日又到我屋企取走電話碌音! 時間證明非禮后又常試聯絡我家人, 到出庭日對方冇上庭, 法官判我非禮罪唔成當庭釋放!

講翻條臭X OL! 其實係DAP得杯落!

引用:
原帖由 loveless 於 25-2-2019 10:20 發表
經一事, 長一智.
下次就識暗地拍片錄音屈返人轉頭...
呢啲年代可以! 當年啲Nokia電話冇咁先進!

引用:
原帖由 cyl198911 於 25-2-2019 16:58 發表

家下都有啲咁既野架,我就試過比個明星仔仔仔仔厄左去金鐘間new skin同我講左3個幾鐘野,重搵個自稱許庭咩唱歌老師黎一路水我
不過我連個許庭咩係乜水都唔知
如果佢介紹條露底妹過來! 係麻甩都可能中召!

發新話題