發新話題

想買衝鋒槍

請爬文「XX米歸零」。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 3-4-2019 18:23 發表
點整zeroing?係唔係新槍係感?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 黑夜之神 於 3-4-2019 16:45 發表
已試新槍高低準星,用托或當手槍感瞄,試左5米好準喎,無打低,唔同上次果枝低好多,感動  
5米就去到準星度, 之後果5米, 10米 粒彈會飛到幾高

我覺得你應該check 下係唔係hopup 開得太多/彈太輕/內管係斜既
我生得聰明得罪你咩!!!

試左十米打罐又ok,10中6左右,感覺上次果枝太低,呢枝淨係低小小
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 3-4-2019 20:59 發表

5米就去到準星度, 之後果5米, 10米 粒彈會飛到幾高

我覺得你應該check 下係唔係hopup 開得太多/彈太輕/內管係斜既

即係咁,十米打罐先得60% Hit Rate,如果枝槍又係我嘅,我一早由窗口掉咗枝槍落街。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 3-4-2019 21:29 發表
試左十米打罐又ok,10中6左右,感覺上次果枝太低,呢枝淨係低小小
究竟世界上還有神嗎?

今日先正式試槍,由槍鋪試到依家總數打唔夠兩排,下午試果陣有跌彈情況,晚上試打三飛停左再打果陣又要從新上堂,重覆三次上堂之後,bolt lock左,但係有彈,bolt lock制解唔到松曬,上堂位又松曬,點解? [quote]原帖由 48191 於 3-4-2019 22:36 發表
即係咁,十米打罐先得60% Hit Rate,如果枝槍又係我

引用:
原帖由 黑夜之神 於 3-4-2019 23:32 發表
今日先正式試槍,由槍鋪試到依家總數打唔夠兩排,下午試果陣有跌彈情況,晚上試打三飛停左再打果陣又要從新上堂,重覆三次上堂之後,bolt lock左,但係有彈,bolt lock制解唔到松曬,上堂位又松曬,點解? [quote] ...
跌彈, 我估係嘔彈啦, 有2個情況發生.
1. hopup 唔夠力
2. 內管度有1粒以上bb彈

其他問題好抽象, 不如你試下拆走尾部果2條PIN, 成份bolt 抽出黎, 檢查下完唔完整, 同埋槍身有冇野碎出黎

最好影相放上黎睇下

請問用手機邊個位擺相,因為好多年無玩討論區,我睇完說明書完全無講點拆槍,後面兩條野我拆左,之後彈左份野出黎,不過蚊唔到出黎,最黎裝返落去
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 01:41 發表

跌彈, 我估係嘔彈啦, 有2個情況發生.
1. hopup 唔夠力
2. 內管度有1粒以上bb彈

不如你試下拆走尾部果2條PIN, 成份bolt 抽出黎, 檢整下完唔完整/槍身有冇野碎出黎

最好影相放上黎睇下

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 01:44 發表
請問用手機邊個位擺相,因為好多年無玩討論區,我睇完說明書完全無講點拆槍,後面兩條野我拆左,之後彈左份野出黎,不過蚊唔到出黎,最黎裝返落去
相可以upload 去 imgur, 再copy 條link 過黎

至於拆槍, 我會建議將尾托拆走先, 個lock 制同時禁哂左右2邊, 之後就可以拉佢出黎

之後再拆果2條pin

然之後, 向後用少少力拉份bolt 出黎

算啦,聽日拎返去wcg問問再拆,唔該師兄,我試槍已覺得奇怪,上堂拉果陣好緊,已為係新槍
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 01:48 發表

相可以upload 去 imgur, 再copy 條link 過黎

至於拆槍, 我會建議將尾托個lock 拆走先, 個lock 制同時禁哂左右2邊, 之後就可以拉佢出黎

之後再拆果2條pin

然之後, 向後用少少力拉份bolt 出黎

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 01:50 發表
算啦,聽日拎返去wcg問問再拆,唔該師兄,我試槍已覺得奇怪,上堂拉果陣好緊,已為係新槍
緊好正常,

有幾個原因,
1. 新槍, 需要磨合
2. vfc 條bolt 咁重, 用軟回鏜彈弓邊番到去
3. 拉果陣要壓個擊鎚

唉,好黑仔,第一日試槍一排匣都未清就玩完
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 01:53 發表

緊好正常,

有幾個原因,
1. 新槍, 需要磨合
2. vfc 條bolt 咁重, 用軟回鏜彈弓邊番到去
3. 拉果陣要壓個擊鎚

教你一次

1. 禁實尾托lock 制, 2邊都要

2. 拉尾托走

3. 拆pin

4. (個人喜好)插番條pin 落尾托

5. 成組野向後拉

我條bolt 自己cut 過, 你果條會長多我一半多d

好,轉頭試,依家個情況解唔到bolt lock,上堂拉出黎無左回彈
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 02:01 發表
教你一次

1. 禁實尾托lock 制, 2邊都要

2. 拉尾托走

3. 拆pin

4. (個人喜好)插番條pin 落尾托
...

我又試多次了,同頭先一樣,拆左尾托之後成份野蚊唔到出,淨係彈弓彈左兩吋位出黎,唔知卡住d乜

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 02:19 發表
我又試多次了,同頭先一樣,拆左尾托之後成份野蚊唔到出,淨係彈弓彈左兩吋位出黎,唔知卡住d乜
放張相黎睇下卡邊個位先

發新話題