38 123
發新話題

想買衝鋒槍

另外就係, bolt stop 係一條鋼片, 但bolt carrier 成條都係啞鉛

所以lock 左bolt 之後, 最好用拉charging handle 既方式去釋放條bolt, 唔係既話lock 個位好快蝕
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 黑夜之神 於 5-4-2019 02:14 發表
唔係好明,我平時手槍都係甩夾,解lock再開槍還完?岩嗎?  
https://imgur.com/a/QkcLCgh
我既意思係咁

引用:
原帖由 黑夜之神 於 5-4-2019 22:32 發表
唉,支mp7又出問題喇,沉晚打左三排都正常,依家拎黎玩,射左頭一槍之後跌彈,再開槍又係跌彈,好似柯尿感,方師兄我支槍仲有無得救?會唔會係彈匣問題呢?
開hopup
開hopup
開hopup

我支vfc mp7係2014 年 5月買, 如果冇得救既我都唔會留佢咁耐

你果支仲要v2黎

引用:
原帖由 黑夜之神 於 5-4-2019 22:53 發表
方師兄想問點樣先知有無開hop up呢?我真係唔知有開關,淨係知槍口可以向上下扭
支槍向下, 粒bb彈唔跌落地就係有開

引用:
原帖由 0050100 於 6-4-2019 00:11 發表
救指點V1除左枝膠管小心踫撞外,又有咩問題呢?
我果枝係頭水,唔覺有咩古怪
我手上版本主要有3個問題

1. 膠外管, 火帽唔可以扭得太實, 有時會自己鬆

2. trigger bar 連發果陣位置唔確實, 要用姆指禁實selector 要順利打連發, 後尾cut 左少少頂高trigger bar 果條彈弓先冇事

3. 緩衝果條粗彈弓有時會跌出黎, 又係要自己diy

引用:
原帖由 黑夜之神 於 7-4-2019 15:21 發表
https://imgur.com/gallery/RiaZa2h
正常?
睇落冇問題, 可以見到個下壓點

不過, 感覺好似側左一邊咁, 應該係你鏡頭影唔正

至於第2張, 唔需要咁樣影

引用:
原帖由 黑夜之神 於 7-4-2019 15:41 發表
好,等佢再唔正常先拎去整,玩住先,間中跌一兩粒彈有佢啦  
有下壓, 又冇double feed 既, 理論上唔會嘔彈

引用:
原帖由 0050100 於 6-4-2019 01:33 發表
謝師兄!我只懂丁點修改gbb技巧,亦有少許情況跟師兄類同
.我的V1反而主修正是因Inner Receiver的塑膠出廠已變型而出現夾bolt情況,
我只用熱水浸軟再反屈修正,已致bolt順暢至今.
其實仲有個別qc 問題

好似我果個檢查章只有德國果面, 冇左美國果面

另外就係, 朋友果支1.9j, 我果支1.3j 都係同一批貨既原裝力

不過支槍真係好耐玩, 初初以為個框好易爛特登買左set 做後備, 點知而家都未開

38 123
發新話題