發新話題

[Marui] 買普通hi-capa後已後悔

禁大鑊,我買左金槍喎,想問有咩問題?我都想改大力好耐喇
引用:
原帖由 olw0978 於 24-3-2019 20:43 發表

若從長久維修保養或改良角度去看,保證你買金槍更後悔

我個黑匣打左30排左右,依家入top gas,兩秒就噴氣,點解呢?平時最小入5-8秒先噴氣出黎

哇佬係邊度呢?我依家都打到兩匣,已前用134試過最多打4匣
引用:
原帖由 YMM 於 26-3-2019 18:35 發表
會唔會係啲哇佬鬆左,就咁講好空泛。

一日打一兩匣左右,依家買左一個幾月,差氣時好快差滿,兩三秒就噴氣出黎感囉,唔知係唔係我次次都用唔同gas
引用:
原帖由 YMM 於 27-3-2019 08:48 發表
你係講你打左三十匣之後叉唔到氣?
你連續打三十匣之後噴氣?
你叉一次氣打到兩匣彈?
你叉一次134打到四匣彈?
你想表達?
你係叉唔到氣定連續打左數匣隻匣過凍氣化唔到?

清到呀,不過聽完師兄講我賣左支金槍換glock 19,問題同樣發生,依家用RWA氣,入兩秒後嘔氣,會唔會快左d?不過都打到兩匣既
引用:
原帖由 siriochow 於 28-3-2019 15:37 發表
現在差兩三秒氣清唔清到匣?

Marui glock 19匣,RWA氣,放左再入都係兩秒就噴氣
引用:
原帖由 YMM 於 3-4-2019 14:45 發表
你用緊同一隻匣連續叉氣?
入面低壓啲氣係會易入啲,因為你個匣凍左啲壓縮氣體膨脹得冇咁快。
滿左就自然噴氣,因為入面個壓大過外力個壓。
同埋你匣入邊啲氣係咪未打晒又再入氣?

係呀
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 01:16 發表

噴氣既意思係咪指一邊叉氣果陣, 一邊係叉氣個位度噴氣?

係咩,已前用134唔會感 姐係正常照玩?
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 01:29 發表

所有marui 槍都會咁

因為匣底冇果粒1x1 既 oring

唉,師兄我支mp7第一日試打一排即壞,求救
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-4-2019 01:29 發表

所有marui 槍都會咁

因為匣底冇果粒1x1 既 oring

Vfc
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 4-4-2019 01:37 發表

馬記?

首先一路玩一路跌下彈,射兩三槍之後又要再上堂先射到,重複打打下上堂先打到x3,總數都係打左十幾槍,之後就黎料有彈但係Bolt lock左,bolt制松曬解唔到,上堂都壞埋無回彈,拆尾托諗住拎份野黎睇又蚊唔到出黎,就係感喇
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 4-4-2019 02:10 發表

咩事?

發新話題