發新話題

[Marui] 買普通hi-capa後已後悔

引用:
原帖由 terry_wai 於 24-3-2019 20:36 發表
近日決定左買槍就諗緊買邊支,睇黎睇去都係kj p09同tm hi capa比較想玩,但見識既師兄都建議買hi capa加上性能又唔差,咁就揀左佢,e個時候都未後悔 ,買左上手後摸真d就諗,舊版個扣雞真係好膠,舊版個前準星好暗 ...
印象中gold match 個trigger 都係膠黎
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 terry_wai 於 24-3-2019 20:56 發表
打算壞左先買件,請問師兄如果想更耐用洗唔洗布飢琤[左2個發現槍口有d跳,連射影響準確,
與其換buffer, 不如grip槍果陣大力d, 同埋練多d啦

buffer 我覺得相比起減後座力, 最大既作用係減個行程, 令滑架唔會後定

引用:
原帖由 Dave 於 26-3-2019 10:46 發表

我猜買GOLD MATCH 的玩家都是貪好看吧,君不見紅娘番完GOLD MATCH 又OUT STOCK 又番又OUT,
初出時槍街 GOLD MATCH 亦賣斷多時,可見喜歡這種牙擦外觀手槍的玩家不在少數。
如果以IPSC 來說,當然是平民 5.1 做 ...
Non drop 外管迫實hopup 座, 將兩件野變成一件, 再配合鋼既重量, 的確係會準左既

不過我覺得, 其實準度只係bonus, 最大既好處係冇左跌管個動作, 唔駛每一下都磨hopup 座上落果條斜坡同埋slide stop 果條圓柱, 所以順暢度同耐用度會大大提升

試過市面上幾款non drop 管, first, cp 同 ace 1 arms
我個人好喜歡cp 果條, 可能因為我係cp slide, 所以直上冇難度仲要順暢
first 果條都唔差, 打起上黎係比cp 靜好多, 不過就貴同埋要上螺絲膠落機米
ace 1 arms 果條係靚既, 不過好唔好彩, 會卡slide 果幾條坑

引用:
原帖由 黑夜之神 於 3-4-2019 23:38 發表
Marui glock 19匣,RWA氣,放左再入都係兩秒就噴氣
噴氣既意思係咪指一邊叉氣果陣, 一邊係叉氣個位度噴氣?

引用:
原帖由 黑夜之神 於 4-4-2019 01:23 發表
係呀
所有marui 槍都會咁

因為匣底冇果粒1x1 既 oring

引用:
原帖由 reason209441 於 9-8-2019 14:08 發表
請問一下師兄,GLOCK可以改成不跌管或者減少跌管嗎?
不可以

發新話題